Παρασκευή, 24.09.2021, 7:05 μμ

Η Πατρινή Πέτρα Μαυρίδη σε ζωντανά Tableaux Vivants εμπνευσμένα από την Επανάσταση του ’21

01.07.2021 / 20:14
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ta 39

Το πρόγραμμα πολιτιστικού τουρισμού Μοριάς ’21, σε συνεργασία με γνωστά πολυκαταστήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, μας ταξιδεύει μέσα από Tableaux Vivants  – Ζωντανά Εικαστικά Ταμπλό που συνδέουν την παραστατική τέχνη με τη ζωγραφική και την ιστορία του Αγώνα.

Πιο συγκεκριμένα, διακόσια (200) χρόνια μετά, στο πλαίσιο του προγράμματος Μοριάς ’21, έξι πίνακες του Μουσείου Μπενάκη αναβιώνουν στιγμές της Επανάστασης του 1821 σε βιτρίνες και εμπορικούς χώρους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Performers αναπαράγουν, αποδομούν και ερμηνεύουν σε Tableaux Vivants εμβληματικές ζωγραφικές συνθέσεις κορυφαίων Ελλήνων και Ευρωπαίων ζωγράφων που αποτύπωσαν το ήθος και το πάθος, τα ιδανικά και τις πράξεις των Αγωνιστών του 1821.

Ένας διάλογος αναπτύσσεται μεταξύ των ερμηνευτών και των περαστικών, σε δυο διαφορετικούς χρόνους-ρυθμούς. Έργα οικεία, “μνημεία”, με την κυριολεκτική σημασία του όρου, εικονοποιούν την ιστορική μνήμη και αποτελούν πλέον τεκμήρια της εθνικής μας ταυτότητας, καθώς έχουν εγγραφεί ανεξίτηλα, συναισθηματικά, και βιωματικά στο συλλογικό μας υποσυνείδητο.

Η δράση ξεκινά από τη Θεσσαλονίκη, όπου τα Tableaux Vivants θα παρουσιαστούν στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος attica στην οδό Τσιμισκή, την Πέμπτη 1η και την Παρασκευή 2 Ιουλίου, στις 19:30-20:10 και το Σάββατο 3 Ιουλίου, στις 13:00-13:40.

Συνέχεια θα δοθεί στην Αθήνα, όπου τα Tableaux Vivants θα παρουσιαστούν στη βιτρίνα του πολυκαταστήματος attica στην οδό Πανεπιστημίου, στις 6, 7, 8 και 9 Ιουλίου 2021, ώρα 19:30-20:10.

*Η δράση είναι μια ιδέα και παραγωγή της εταιρείας Discover Greek Culture. Τη χορογραφία και το casting έχει αναλάβει η Φρόσω Κορρού, την εικαστική εγκατάσταση η Όλγα Μπρούμα, την ηλεκτρολογική εγκατάσταση ο Παναγιώτης Πλασκασοβίτης και τη διεύθυνση παραγωγής ο Ανδρέας Βάλμης. Ερμηνεύουν οι: Διονύσης Λάνης, Πέτρα Μαυρίδη, Δώρα Μπιλιώνη και Χρήστος Φουσέκης.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα