Παρασκευή, 30.07.2021, 3:14 μμ

Η πατρινή ηθοποιός Δήμητρα Θεοδωροπούλου μας ανοίγει της καρδία της: Ζούμε τη «μέρα της Μαρμότας»

25.03.2021 / 11:35
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
141414

Αν είχε την δυνατότητα να μπει στη μηχανή του χρόνου θα διάλεγε να ζήσει το καρναβάλι της δεκαετίας του 1900 – 1910, τότε που υπήρχε μια άλλη κοινωνία και οι σχέσεις, όπως μας λέει ήταν ουσιαστικά ενώ υπήρχε ένα μυστήριο, ένα τακτ αν θέλετε ακόμα και στο φλερτ.

Την Δήμητρα Θεοδωροπούλου την είδαμε πριν από μερικές μέρες να μπαίνει σε αυτή τη μηχανή του χρόνου, σε μία διαφορετική παράσταση, στην «Μια καρναβαλική ιστορία» και  να μας παρουσιάζει μαζί με τον Δημήτρη Βαμβακά, πτυχές της ιστορίας του Πατρινού Καρναβαλιού, βγαλμένες από διάφορες χρονικές περιόδους σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Ζαπάντη.

Έχοντας γεννηθεί στην Πάτρα, γνώρισε τον μαγικό κόσμο του θεάτρου και αποφάσισε να τον ακολουθήσει, πηγαίνοντας για χάρη του στην Αθήνα για να βρει τον δρόμο της καρδιάς της.

Ξεκίνησε τις σπουδές της από την Δραματική Σχολή  Θεοδοσιάδη και συνέχισε Δραματική Κεντρική Σκηνή, μένοντας για αρκετά χρόνια στην Αθήνα και γνωρίζοντας από πρώτο χέρι την αγωνία του νέου ηθοποιού για να καθιερωθεί μέσα από την τέχνη που αγαπά και λατρεύει.

Πάνω στο θεατρικό σανίδι. Τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα σχετικά με τις καταγγελίες κακοποίησης  σεξουαλικής παρενόχλησης που αφορούν σε μεγάλο βαθμό τον χώρο του θεάτρου, την έχουν συγκλονίσει.

«Με πληγώνει το ότι υπάρχουν τόσα θύματα που υποφέρουν τόσα χρόνια, με πληγές που δεν θα κλείσουν ποτέ! Και όλο αυτό από μια μερίδα ανθρώπων που πίστευαν ότι ποτέ δεν θα έρθει η Θεία Δίκη» τονίζει.

Όμως συμπληρώνει: «Δεν είναι αυτοί ο κανόνας. Το θέατρο απαρτίζεται από φωτεινούς ανθρώπους που αγαπούν τους συναδέρφους και  κυρίως αγαπούν τον συνάνθρωπο τους».

Ακούστηκαν πολλά αυτές τις μέρες που ίσως να έχουν έφεραν μία ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση στο κοινό και στον κόσμο.  «Η υποκριτική δεν έχει καμία σχέση με την υποκρισία» τονίζει. «Πιστεύω ότι μετά από αυτά που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας θα έρθει η κάθαρση που  πάντα έπεται.

Όμως αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κρατήσουμε την ουσία όλου αυτού που συμβαίνει». Η πανδημία, πάγωσε τον χρόνο για αυτή, όπως άλλωστε και για τόσο κόσμο που ασχολείται με τον θέατρο και τις τέχνες.

«Έχει αλλάξει η καθημερινότητά μας σε όλους τους τομείς ακόμη και σε αυτά που πριν ένα χρόνο θεωρούσαμε δεδομένα.  Ζούμε τη μέρα της Μαρμότας, όμως από την άλλη,  είναι και μια χρυσή ευκαιρία να κάνουμε ενδοσκόπηση, να δώσουμε ουσία στα σημαντικά  πράγματα όπως οι ανθρώπινες σχέσεις και κυρίως οι σχέσεις με τους δικούς μας ανθρώπους».

Κ.Α.

(εφ. Νεολόγος)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα