Παρασκευή, 19.08.2022, 7:28 μμ

Η Πάτρα διεκδικεί να πάρει την επένδυση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

22.12.2020 / 8:48
erg_ilektrika_02

Η γερμανική αυτοβιομηχανία Next.e.GΟ. σκοπεύει να κατασκευάσει στην Ελλάδα το εργοστάσιο συναρμολόγησης ηλεκτρικών οχημάτων της και οι διεργασίες είναι σε εξέλιξη για την περιοχή που θα την φιλοξενήσει.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Αστακός είναι μία από αυτές, με Καβάλα και Κοζάνη να είναι επίσης στο προσκήνιο.

Οι Αχαιοί ωστόσο δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια και κινητοποιούνται. Υποστηρίζουν πως διαθέτουν όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενηθεί στην Πάτρα η επένδυση και έχουν και τη συμπαράσταση του Πανεπιστημίου.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Πρύτανη, του Σ.Ε.Β. Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος , του Οργανισμού Λιμένος Πατρών και του Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων.

Η ανακοίνωση:

Η πρόσφατα υπογραφείσα «Επιστολή Πρόθεσης Συνεργασίας» της εταιρείας Next e.Go με την Enterprise Greece για την εγκατάσταση βιομηχανίας παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας, συνολικού ύψους 100 εκ. ευρώ, αποτελεί μία πρωτοποριακή επένδυση, η οποία θα έχει σημαντικό οικονομικό αντίκτυπο με τη δημιουργία 1.000 άμεσων θέσεων εργασίας και 5.000 έμμεσων, με την απορρόφηση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού, την ανάδειξη νέων πράσινων τεχνολογιών, την ίδρυση Κέντρου Τεχνολογίας και την ανάδειξη της τελικώς επιλεγείσας περιοχής σε επενδυτικό προορισμό διεθνούς ενδιαφέροντος.

Η εταιρεία Next e.Go βρίσκεται σε αναζήτηση της περιοχής προκειμένου να υλοποιήσει την επένδυση, η οποία θα πρέπει να διαθέτει λιμάνι, ακαδημαϊκό ίδρυμα και κέντρο έρευνας. Διαθέτουμε όλα τα ανωτέρω (Οργανισμός Λιμένος Πατρών, Πανεπιστήμιο Πατρών και ερευνητικά ινστιτούτα με σημαντική σχετική εξειδίκευση όπως το Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων) και επιπλέον Βιομηχανική Περιοχή η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή επιλογή για την εγκατάσταση του εργοστασίου.

Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του συμπολίτη μας δικηγόρου Κωνσταντίνου Κανελλάκη, που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να διεκδικήσουμε αυτή την εξαιρετική επενδυτική ευκαιρία για την περιοχή μας, η οποία θα δημιουργήσει πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης, θα μεγεθύνει το οικοσύστημα υποστηρικτικών επιχειρήσεων, θα προσφέρει στο Πανεπιστήμιο και στα Ινστιτούτα ευκαιρίες αξιοποίησης του ερευνητικού έργου τους, θα αναδείξει τις δυνατότητες του λιμανιού της πόλης μας και θα συμβάλλει εν κατακλείδι με ουσιαστικό τρόπο στην ανάπτυξη της οικονομίας της περιοχής μας .

Πανεπιστήμιο Πατρών
Πρύτανης Χρήστος Μπούρας

Σ.Ε.Β. Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος
Ομότιμος Καθηγητής Κλεομένης Μπάρλος

Οργανισμός Λιμένος Πατρών
Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Τσώνης

Ινστιτούτο Βιομηχανικών Συστημάτων
Διευθυντής Δημήτρης Σερπάνος

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα