Η Πάτρα αποχαιρέτησε τον Σπύρο Μπονέλη

18.11.2020 / 14:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
zojzefxnwq5fb4ee6174c92

Σε ηλικία 84 ετών ο Πατρινός μουσικός Σπύρος Μπονέλης έφυγε πό τη ζωή. Η κηδεία του έγινε στις 12 σήμερα το μεσημέρι από το Α΄Δημοτικό Νεκροταφείο της Πάτρας. Γεννήθηκε στην Πάτρα εργάστηκε ως ηλεκτρολόγος στο Νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας Πατρών και με τη σύζυγό του Μαρία η οποία έχει φύγει από τη ζωή απέκτησαν δύο παιδιά, τον Ανδρέα και την Νικολίτσα. Ήταν πολλά χρόνια μουσικός στην Μπάντα της Πάτρας και έπαιζε ακορντεόν και μπάσο σε πολλά μαγαζιά της Πάτρας.

Δείτε ένα σχετικό απόσπασμα από το βιβλίο του Διονύση Μπονέλη (ανιψιός του Σπύρου) “Οι Μουσικοί της νύχτας, Ένα αληθινό παραμύθι”

Ήμουνα δώδεκα χρονών άκουγα την μπάντα που ήταν τότε στο Μαρκάτο εκεί που είναι τώρα η Αστυνομική Διεύθυνση και είπα κι εγώ να πάω να γραφτώ. Μ’ άρεσε τότε η μουσική και είπα του πατέρα μου να με γράψει. Τότε ο Μαέστρος ήταν ο Καρυδάκης γιατί ήταν μια μουσική , δεν υπήρχε η Μπαντίνα. …………. Να σας πω για του ΣΠΑΘΑΚΑ που πήγα. Του ΣΠΑΘΑΚΑ ήταν ένα κέντρο που ήταν μόνο με γυναίκες, μάλιστα τα λέγαμε «Εργαλεία!».

Ο ίδιος ο Γιώργης ο Σπάθακας έλεγε «Θα φέρω πέντε εργαλεία…να κάνουμε δουλειά». Εγώ δεν τα ‘ξερα αυτά τα πράματα. Εμείς που παίζαμε στα ευρωπαϊκά, στο ΛΙΝΤΟ στην ΠΑΡΙΖΙΑΝΑ, κ.α. παίρναμε μεροκάματα. Εκεί δεν είχε μεροκάματα, είχε μόνο «χαρτούρα» και μένα μου φάνηκε παράξενο. Όμως όταν πήγα δεν υπήρχε ούτε ένας να χορέψει, χωρίς να πληρώσει …απαγορευότανε. Ήταν τόσες πολλές οι παραγγελίες που τρελάθηκα από τα λεφτά, παρ’ ότι δεν πληρωνόμαστε από το μαγαζί. Γιατί άντε να παίρναμε ένα ποσό, εκεί για κάθε τραγούδι παίρναμε πενήντα!

….. Το μαγαζί το λέγανε «ΤΡΙΑΝΑ» και μάλιστα είχε μια καρτέλα που έγραφε «Κέντρο Τριάνα, κάθε μέρα διασκέδαση» από κάτω έλεγε άλλη ταμπέλα Β΄ Νεκροταφείο!

φωτό από το βιβλίο του Διονύση Μπονέλη “Οι Μουσικοί της νύχτας, Ένα αληθινό παραμύθι”

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα