Η παρέμβαση του Αχαιού Κώστα Μάρκου στην ολομέλεια της Βουλής για την φαρμακευτική κάνναβη (βίντεο)

21.05.2021 / 21:36
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 18

Ο Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Καθηγητής κ. Κώστας Μάρκου κατά τη σημερινή ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής υπενθύμισε τις ανεύθυνες αντιπολιτευτικές κραυγές που ακούστηκαν στην αίθουσα του Κοινοβουλίου το 2018, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε εισάγει για συζήτηση το δικό της -πρωτοποριακό κοινωνικά- νομοσχέδιο.

Με την ιδιότητα του γιατρού επανέλαβε την απαραίτητη φαρμακευτική παρουσία της κάνναβης σε πλήθος ασθενειών όπως διάφορες μορφές καρκίνου, σε περιπτώσεις επιληψίας, Πάρκινσον και Αλτσχάιμερ,  στις νόσους Huntington και Crohn, σε καρδιακές επιπλοκές, στη σκλήρυνση κατά πλάκας, στη ρευματική αρθρίτιδα, τη φλεγμονή του εντέρου, τον διαβήτη, αλλά και τη ναυτία, έμετο, απώλεια όρεξης, απώλεια βάρους και αδυναμία, που προκαλείται από τις χημειοθεραπείες ή ακτινοθεραπείες, την ηπατίτιδα C, σε ασθενείς με HIV.

Ο κ. Μάρκου συνέχισε την ομιλία του κάνοντας μια σύντομη αναφορά στον άνθρωπο που η ΝΔ διέβαλλε και συκοφάντησε περισσότερο ίσως από κάθε άλλον την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το Νίκο Καρανίκα.

Συνέχισε δε ζητώντας από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων να μελετήσει σοβαρά και να λάβει υπόψη του τις προτάσεις που κατατέθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έτσι ώστε να εξαλειφθούν τα ανταγωνιστικά μειονεκτήματα που θα προκύψουν από διάφορες διατάξεις του σχεδίου νόμου.

Κλείνοντας ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υπερψηφίζει το σχέδιο νόμου, παρά τα σοβαρά ελλείματά του, διότι ανταποκρίνεται, κατά πρώτον, σε ένα κοινωνικό αίτημα, που αφορά το μεγαλύτερο αγαθό για τους πολίτες µας, την υγεία και δεύτερον, διότι συμβάλλει θετικά στις προοπτικές, που διανοίγονται στην οικονομία και στην απασχόληση, αφού οι επενδύσεις και οι  εργαζόμενοι που θα απασχοληθούν σε αυτές θα αποτελέσουν μια ανάσα για την οικονομία µας.

Το link της ομιλίας εδώ:

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα