Η πανδημία «σάρωσε» και τον κλάδο ενοικίασης και αγοράς αποκριάτικης στολής

14.03.2021 / 16:02
1 (3) αντίγραφο

Σχεδόν ένα χρόνο τώρα, οι απαγορεύσεις και τα lockdown έχουν απαγορεύσει κάθε είδους συνάθροισης και πάρτι με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες ενοικίασης στολών να έχουν μπει «στον πάγο».  Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, ο κλάδος τους έχει να κάνει καθαρά με συγκεκριμένες σεζόν, και μπορεί να άνοιξαν για λίγο το καλοκαίρι αλλά εκείνη την περίοδο δεν είχαν κανένα λόγω ύπαρξης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν είναι μόνο οι Απόκριες. Ο συγκεκριμένος κλάδος έχει χάσει καλοκαιρινές παραστάσεις, μπαλέτα, την 25η Μαρτίου καθώς και τα Χριστούγεννα που συνήθως η κίνηση τότε πλησιάζει αυτή του καρναβαλιού. Ειδικά όσον αφορά τις Απόκριες και τις παραστάσεις και παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, είναι η δεύτερη χρονιά που θα χαθεί κάνοντας τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Δεν υπάρχει στήριξη

Αυτό που τονίζουν οι ιδιοκτήτες στολών είναι ότι δεν υπάρχει η απαραίτητη στήριξη για τον κλάδο. Δεν υπάρχει  κάποιος ξεχωριστός φορέας για τον συγκεκριμένο χώρο και οι επιπτώσεις της πανδημίας έχουν πέσει για τα καλά πάνω τους δίχως την παραμικρή βοήθεια. Τονίζουν ωστόσο ότι πέρυσι το Επιμελητήριο Αχαΐας κινήθηκε πολύ γρήγορα για να μπορέσει να υπολογίσει την τεράστια ζημιά που δημιουργήθηκε από την ακύρωση του περσινού καρναβαλιού αλλά ουσιαστικά στη συνέχεια δεν έγινε κάτι για την στήριξη του κλάδου.

Ζήτηση εν μέσω πανδημίας

Αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση όμως, είναι ότι εν μέσω πανδημίας και συγκεκριμένα εν μέσω lockdown, η ζήτηση για αγορά αποκριάτικης στολής είναι μεγαλύτερη από ότι περίμεναν στον χώρο. Φυσικά δεν μπορεί να αγγίξει τα επίπεδα που θα έφτανε αν γινόταν κανονικά το καρναβάλι,  αλλά σίγουρα το ποσοστό είναι μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Όσα καταστήματα διατηρούν ηλεκτρονικό κατάστημα, παρατηρούν μία ιδιαίτερη δυναμική στις παιδικές στολές. Από τη μία, η αύξηση παραμονής στο σπίτι βρίσκει νέους τρόπους διασκέδασης για τις παιδικές ηλικίες αυξάνοντας τη ζήτηση στολής του αγαπημένου τους ήρωα κόμικ, ανεξαρτήτως περιόδου καρναβαλιού. Από την άλλη, δεν είναι λίγες οι μικρές οικογενειακές συγκεντρώσεις αυτές τις μέρες ή ακόμα και τα διαδικτυακά πάρτι για μικρούς φίλους που θέλουν να διασκεδάσουν και να χαρούν έστω και με αυτό τον τρόπο το καρναβάλι. Ακόμα και την Τσικνοπέμπτη, μεμονωμένες οικογενειακές συγκεντρώσεις  δημιούργησαν μια αύξηση στην αγορά στολής δείχνοντας πια πόσο πολύ ανάγκη έχει ο κόσμος να διασκεδάσει, ακόμα και μέσα στο ίδιο του το σπίτι με μόνη παρέα την οικογένειά του.

(εφ. Νεολόγος)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα