Η ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων της Πάτρας στο Ηρώδειο

16.10.2021 / 11:02
D04

Περήφανους μας έκανε για ακόμη μια φορά η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Βάγιας Ζεπάτου.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, εμφανίστηκε στο Ηρώδειο, στην συναυλία – αφιέρωμα στην μελοποιημένη ποίηση του Γιώργου Σεφέρη, με τίτλο «Φορώντας χρώματα ανοιχτά».

Η Ορχήστρα ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, πάνω σε ποίηση Γιώργου Σεφέρη, ενώ  ακούστηκαν ακόμη κομμάτια των Γιάννη Μαρκόπουλου, Ηλία Ανδριόπουλου, Δήμου Μούτση, Μίλτου Πασχαλίδη, Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα καθώς και νεότερων συνθετών.

Στην ερμηνεία των τραγουδιών ήταν οι: Γιάννης Κότσιρας, Γιώτα Νέγκα,  Δήμητρα Σελεμίδου, Παυλίνα Βουλγαράκη,  Παντελής  Καραμαργιός, με τον Γιάννη Στάνκογλου στο ρόλο του αφηγητή.

Την συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους και ο Δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, θαυμάζοντας και χειροκροτώντας, όλους τους συντελεστές της βραδιάς και κυρίως τα «δικά» μας παιδιά της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης». 

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα