Η ΩΡΑ Πατρών: Για την επέτειο μνήμης του Νίκου Τεμπονέρα

09.01.2021 / 14:08
mnimeio_temponera

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη ΩΡΑ Πατρών αναφέρει τα εξής: «Συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από εκείνο το βράδυ της 8/1/91 που η ομάδα Καλαμπόκα,  προσπάθησε να σπάσει την κατάληψη των μαθητών στο συγκρότημα Βουδ.

Ο καθηγητής Νίκος Τεμπονέρας και άλλοι δημοκράτες υπερασπιζόμενοι την εκπαιδευτική κοινότητα, δέχονται επίθεση, επίθεση ενάντια στη Δημοκρατία. Ο λοστός που χτύπησε τον Νίκο Τεμπονέρα ήταν χτύπημα στη Δημοκρατία. Ο Νίκος Τεμπονέρας έπεσε αιμόφυρτος.

Το αίμα του ποτίζει το δέντρο της Δημοκρατίας γιατί έτσι είναι, το δέντρο της Δημοκρατίας, ποτίζεται και αναπτύσσεται με αίμα, με τους αγώνες του λαού.  Ο Τεμπονέρας τάχθηκε με τη σχολική κοινότητα, για ένα δημοκρατικό σχολείο, απέναντι στο “πολυνομοσχέδιο της ποδιάς” της  Νέας Δημοκρατίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η θυσία και ο δρόμος που χάραξε ο Νίκος Τεμπονέρας καθοδηγεί τους αγώνες του λαού μας, για περισσότερη Δημοκρατία, κοινωνικά δικαιώματα, λαϊκές κατακτήσεις. Αγωνιζόμαστε για την διεύρυνση της Δημοκρατίας, είμαστε απέναντι σε κάθε θεσμική εκτροπή και περιφρόνηση των θεσμών.

Η Ώρα Πατρών τιμά τη μνήμη του Νίκου Τεμπονέρα. Ολιγομελής ομάδα θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του τις 18:00».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα