Η Όμικρον φέρνει τα πάνω-κάτω στα ταξίδια – Ακυρώθηκαν 2.100 πτήσεων

27.12.2021 / 15:14
αεροδρομιο

Η μετάλλαξη Όμικρον δημιουργεί προβλήματα και στα αεροπορικά ταξίδια, αφού πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου – και κυρίως πιλότοι – βρίσκονται σε καραντίνα για τον κορονοϊό. Μόνο το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων οι ακυρώσεις πτήσεων έφτασαν τις 8.000, ενώ σήμερα ήδη έχουν ανακοινωθεί 2.100. 

Οι 2.100 ακυρώσεις πτήσεων που ανακοινώθηκαν σήμερα, όπως αναφέρει η τελευταία καταμέτρηση του Flightaware, αφορούν κυρίως την Κίνα, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ (ένα τέταρτο του συνόλου). Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν άλλες 800 ακυρώσεις για αύριο, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας και άλλα προβλήματα στα ταξίδια.

Πιλότοι, ιπτάμενοι φροντιστές και άλλα μέλη πληρωμάτων έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω έκθεσής τους στην Covid, γεγονός που οδήγησε εταιρίες, όπως οι Lufthansa, SAS, Delta, United Airlines και Alaska Airlines να ακυρώσουν πτήσεις.

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες ήταν αυτές με τις περισσότερες ακυρώσεις σήμερα: η China Eastern ακύρωσε 418 πτήσεις, το 20% του πτητικού της προγράμματος, ενώ η Air China ακύρωσε 196 πτήσεις, το 17% των προγραμματισμένων πτήσεων.

Η Ευρώπη φαίνεται σχετικά ανεπηρέαστη. Η Air France, συγκεκριμένα, δεν έχει επηρεαστεί από τα προβλήματα αυτά, σύμφωνα με εκπρόσωπο. Οι καιρικές συνθήκες και το κλείσιμο των συνόρων αποτελούν επίσης λόγους για τις ακυρώσεις αυτές.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα