Η ΝΔ για την πρωτιά στην Αχαΐα: «Δεσμευτήκαμε, υλοποιούμε, μας εμπιστεύθηκαν» – Στόχευση για εκ νέου αύξηση ποσοστών και βουλευτών

28.05.2023 / 17:10
mitsotakis-sygkentrwsi-patra-6.jpeg

«Δεσμευτήκαμε, υλοποιούμε, μας εμπιστεύθηκαν»

Στόχευση για εκ νέου αύξηση ποσοστών και βουλευτών, στις προσεχείς κάλπες

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΓΚΟΛΗΣ

ALEXKOGKOLIS@HOTMAIL.COM

Την περαιτέρω αύξηση των ποσοστών του κόμματος και την εκλογή τεσσάρων βουλευτών στο νομό, έχουν ως στόχο τα στελέχη της ΝΔ στην Αχαΐα, στις προσεχείς επαναληπτικές εκλογές. Με τη δυναμική του αποτελέσματος της πρώτης κάλπης, τη νίκη-σεισμό του κυβερνώντος κόμματος  σε πανελλαδικό επίπεδο και την πρωτιά, μετά από 49 χρόνια, στην Αχαΐα, η αισιοδοξία είναι διάχυτη.

Όπως μεταφέρουν στο «Νεολόγο» ηγετικά στελέχη της ΝΔ, τόσο η πανελλαδική όσο και η τοπική πρωτιά δεν ήρθε τυχαία, εστιάζοντας κυρίως στη σύγκριση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μεταξύ άλλων, οι πολίτες κατάλαβαν πως η ΝΔ παράγει έργο, αφού υλοποιεί τους στόχους που είχαν τεθεί προεκλογικά, ακόμη κι αν οι κρίσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε καταλυτικό, ανασταλτικό παράγοντα ως προς την κυβερνητική αποτελεσματικότητα», τονίζεται χαρακτηριστικά.

Τα ίδια πρόσωπα τοποθετούν στην κορυφή της ατζέντας, η οποία προφανώς παραμένει ενεργή, με φόντο τη νέα εκλογική αναμέτρηση, πρώτα από όλα, την εκτεταμένη μείωση της ανεργίας, αναφέροντας ότι, «ο νομός κατέχει πλέον την πρώτη θέση στον τομέα της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας, ενώ το 2019 η περιοχή έκανε πρωταθλητισμό στην έλλειψη ευκαιριών απασχόλησης». Παράλληλα, έμφαση δίνεται στην ταχεία ολοκλήρωση έργων υποδομής, όπως η Πατρών-Πύργου, «εκεί όπου οι εργασίες βρίσκονται μπροστά από τα αρχικά χρονοδιαγράμματα».

Από εκεί και πέρα, δίνουν στη δημοσιότητα τους υπόλοιπους στόχους που επιτεύχθηκαν ή «ξεμπλόκαραν» και θα υλοποιηθούν εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων, σημειώνοντας ότι στην εν λόγω πορεία περίοπτη θέση έχει η Αχαΐα του 2030. Αυτοί είναι:

Έργα υποδομής

• Η σύνδεση της Πατρών-Πύργου με τη ΒΙ.ΠΕ., την Κάτω Αχαΐα, τον Άραξο, την Κυλλήνη και την Αρχαία Ολυμπία. Με τα συνοδά έργα θα βοηθηθούν και οι ενδοπεριφερειακές μετακινήσεις.

• Η άφιξη του τρένου στο Ρίο, έργο που ξεμπλόκαρε και που προσφάτως πέρασε και από τη Βουλή.

• Η πίεση στην Ευρώπη ώστε να ανάψει το «πράσινο φως» για την χρηματοδότηση του πλήρους φάκελου της σιδηροδρομικής σύνδεσης Ρίο-Νέο Λιμάνι Πάτρας.

• Η επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής έως τον Πύργο, όπως και η επέκταση του Οδοντωτού έως την Αγία Λαύρα.

• Η αποκατάσταση της παραλιακής από το Ρίο έως τον Άγιο Βασίλειο, με ύψος κόστους τα 10 περίπου εκατομμύρια ευρώ, με την αποκατάσταση του οδικού δικτύου, το έργο κατά της διάβρωσης των ακτών και τη δημιουργία ποδηλατόδρομου.

• Η αξιοποίηση και επενδυτική δραστηριότητα στο παλιό και νέο λιμάνι.

Υγεία

• Η ενδυνάμωση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Πάτρας, με προσωπικό, υλικοτεχνικό εξοπλισμό και κτιριακή αναβάθμιση, με την οικονομική βοήθεια του ΤΑΙΠΕΔ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

• Η ενεργειακή αναβάθμιση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Αχαΐας (έχει προχωρήσει η διαδικασία για Ρίο και Άγιο Ανδρέα), αλλά και στην αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δυτική Αχαΐα και Ορεινά

• Η υδροδότηση της Δυτικής Αχαΐας για τους αγρότες, όπως και του Ερυμάνθου

• Η αξιοποίηση του ορεινού όγκου του νομού

Φυσικό αέριο και Ασφάλεια πολιτών

• Η έλευση του φυσικού αέριο στη Δυτική Ελλάδα

• Η δημιουργία του νέου αστυνομικού Μεγάρου στο ΚΕΤΧ

• Η ενεργειακή αναβάθμιση του παλιού

• η ενδυνάμωση της τοπικής ΕΛ.ΑΣ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα