Η Νάντια Τζίμη στον «Κ»: «Ειλικρίνεια και ξεκάθαρες συναλλαγές»

16.06.2024 / 9:00
68c3cfe9-98c0-4747-9d58-cb86832f2db4

ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ

Με αρκετά χρόνια εμπειρίας και εξέλιξης στο χώρο των πωλήσεων η Νάντια Τζίμη, δραστήρια και δημιουργική συμβαδίζει με τις εξελίξεις και το νόμο της «αγοράς-ζήτησης» και είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να κατευθύνει τους αγοραστές που επιθυμούν να επενδύσουν σε μια κατοικία με οποιονδήποτε τρόπο. Διατηρώντας μάλιστα εξαιρετική σχέση με τους πελάτες του γραφείου της, το ζητούμενο πάντα είναι να μείνει ικανοποιημένος ο πελάτης έχοντας βρει στο ακέραιο αυτό που αναζητούσε εξ αρχής, ίσως και ακόμη καλύτερο! Οι πελάτες από την πλευρά τους βλέπουν στο πρόσωπό της έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης που μπορεί να τους βοηθήσει σε ότι κι αν ζητήσουν!

Πόσο καιρό δραστηριοποιείστε στο χώρο του Real Estate;

Γενικότερα στο χώρο των Πωλήσεων δραστηριοποιούμαι από το 2002. Ειδικότερα όμως στο χώρο του Real Estate από το 2012.

Πως είναι για μια γυναίκα να εργάζεται στο χώρο του επιχειρείν που είναι κατά κύριο λόγο ανδροκρατούμενος;

Δεν νομίζω ότι τα τελευταία αρκετά χρόνια ο χώρος του Real Estate είναι ανδροκρατούμενος, ίσα ίσα που δραστηριοποιούνται πολλές γυναίκες με εξαιρετικά αποτελέσματα όπως και σε άλλους κλάδους του επιχειρείν.

Όσον αφορά τον ανταγωνισμό στο χώρο, πως λειτουργείτε και πως αντιμετωπίζετε τα χτυπήματα κάτω από τη μέση;

Δεν με αφορούν καθόλου! Ο στόχος μου είναι να παρέχω όσο καλύτερα μπορώ τις υπηρεσίες μου, τόσο εγώ, όσο και οι υπόλοιποι συνεργάτες του γραφείου και να διατηρώ αυτή την εξαιρετική σχέση που έχω χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με τους πελάτες μου.

Πως θα χαρακτηρίζατε τη στεγαστική αγορά της Πάτρας σήμερα; Ενδιαφέρονται περισσότερο για αγορά ή ενοικίαση;

Ειδικότερα στα επενδυτικά ακίνητα, η αγορά της Πάτρας έχει ανακάμψει τα τελευταία 3 χρόνια αρκετά, ενώ ταυτόχρονα έχουν ανέβει οι τιμές σε ποσοστό 30% ή ακόμα και 40%. Παρόλα αυτά, η άνοδος των τιμών δεν έχει μειώσει την ένταση της ζήτησης, την οποία βοήθησε ιδιαίτερα το πρόγραμμα «Το σπίτι μου» για νέους, γιατί πέρα από αυτό οι τράπεζες εξακολουθούν να είναι φειδωλές όσον αφορά την χορήγηση στεγαστικών δανείων. Η πλειοψηφία των Πωλήσεων πραγματοποιείται με ιδία κεφάλαια, παρά με δανεισμό. Τώρα όσον αφορά το ενδιαφέρον για αγορά ή ενοικίαση η ζήτηση είναι εξίσου υψηλή. 

Η Νάντια Τζίμη στον «Κ»: «Ειλικρίνεια και ξεκάθαρες συναλλαγές» 3

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των πιο περιζήτητων σπιτιών στην Πάτρα;

Περισσότερη ζήτηση έχουν τα διαμερίσματα που είναι πλήρως ανακαινισμένα ή νεόδμητα με ένα ή δυο υπνοδωμάτια πλέον για ζευγάρια ή οικογένειες, είτε προς επένδυση είτε προς ιδιοκατοίκηση. 

Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σήμερα τα μεσιτικά γραφεία;

Πιστεύω ότι οι δυσκολίες των ημερών μας αφορούν όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες εξίσου και όχι ειδικότερα τα μεσιτικά γραφεία. Τα πιο πολλά προβλήματα είναι κοινά, όπως η υπερφορολόγηση, το υψηλό κόστος ασφάλισης και το υψηλό λειτουργικό κόστος και φυσικά οι καθυστερήσεις που αφορούν ειδικότερα την επαφή με το δημόσιο.

Άραγε μετά την εμπειρία σας τι θα λέγατε ότι πρέπει να χαρακτηρίζει έναν επιτυχημένο μεσίτη με γνώσεις, πέρα από τη διαπραγματευτική ικανότητα; Δεδομένου ότι δεν υπάρχει κάποια ειδικευμένη σχολή.

Ειδικευμένες σχολές βέβαια και υπάρχουν, όπως και η δυνατότητα συνεχούς επιμόρφωσης για όσους πραγματικά ενδιαφέρονται να είναι καταρτισμένοι στο αντικείμενο της δουλειάς τους και σωστοί επαγγελματίες. Το γραφείο μας έχει φροντίσει να παρέχει την εξειδίκευση που χρειάζεται και φυσικά να ακολουθεί τις εξελίξεις της αγοράς. Τώρα επί προσωπικού, αν με ρωτάτε τί χαρακτηρίζει ξεκάθαρα έναν επιτυχημένο μεσίτη πέρα από τις γνώσεις, θα τονίσω ότι αυτό που ακολουθεί σίγουρα όλα τα παραπάνω είναι η ειλικρίνεια και οι ξεκάθαρες συναλλαγές.

Τι είναι το πιο περίεργο που σας έχει ζητήσει κάποιος ενδιαφερόμενος για ενοικίαση ή αγορά που σας έκανε εντύπωση;

Κάποιες αστείες καταστάσεις σίγουρα έχουν υπάρξει, αλλά αυτό που θυμάμαι έντονα και μου έχει συμβεί μάλιστα 2 φορές, είναι να θέλουν οι πελάτες μαζί με το σπίτι που θα αγόραζαν να παντρέψουν και δύο λίγο μεγάλα σε ηλικία κορίτσια. Ειδικότερα η μία κυρία που ήταν και η μαμά, ενώ εγώ της παρουσίαζα το διαμέρισμα και τα χαρακτηριστικά του, αυτή μου εκθείαζε την κόρη της, τόνιζε τις αρετές της και το γεγονός ότι το διαμέρισμα θα της το αγόραζε για προίκα και επειδή εγώ μάλλον αργούσα να καταλάβω τον πραγματικό λόγο της επίσκεψης, αναγκάστηκε να μου πει και ξεκάθαρα πως επειδή βλέπει πόσο καλά κάνω την δουλειά μου να της βρω παράλληλα και ένα καλό γαμπρό! Της απάντησα όμως ότι δυστυχώς δεν έχω εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα.

Η Νάντια Τζίμη στον «Κ»: «Ειλικρίνεια και ξεκάθαρες συναλλαγές» 4

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα