Η Ναμίμπια κατέστρεψε 150.000 δόσεις ληγμένων εμβολίων – 18 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

07.12.2021 / 8:56
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
namibia

Οι αρχές της Ναμίμπια αναγκάστηκαν να καταστρέψουν περίπου 150.000 δόσεις εμβολίου, καθώς οι πολίτες αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού. Μάλιστα, την ίδια ώρα ο πρόεδρος της χώρας, ο Χάγκε Γκάινγκομπ, επιβεβαίωσε 18 κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του SARS-CoV-2

Η νέα μετάλλαξη ταυτοποιήθηκε τον περασμένο μήνα από ομάδα επιστημόνων στη γειτονική Νότια Αφρική. «Είναι λυπηρό το ότι υποχρεωθήκαμε να καταστρέψουμε πάνω από 150.000 εμβόλια, η ημερομηνία λήξης των οποίων παρήλθε, επειδή αυτοί που το δικαιούνται αρνούνται να εμβολιαστούν», είπε ο αρχηγός της Ναμίμπια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην πρωτεύουσα Βέντχοκ για τον κορονοϊό.

Μόλις το 12,1% των 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων της Ναμίμπιας έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19 μέχρι σήμερα.

Τον περασμένο μήνα, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας προεξόφλησε ότι σχεδόν 270.000 δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 που προσεχώς θα έληγαν, εξαιτίας της βραδύτητας του προγράμματος ανοσοποίησης και των δισταγμών του πληθυσμού, αναμφίβολα θα καταστρέφονταν.

«Για να μην πετάμε εμβόλια, ενθαρρύνουμε όσους πολίτες επιθυμούν να εμβολιαστούν να το κάνουν», είπε ο πρόεδρος Γκάινγκομπ, προειδοποιώντας ότι θα χρειαστούν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα εάν δεν αλλάξει αλλαγή συμπεριφοράς των πολιτών και εάν ενσκήψει έξαρση της πανδημίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα