Η Ν. Κεραμέως για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας από τον κρατικό μηχανισμό

07.09.2023 / 9:08
kerameo_niki

Το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης είναι η προστασία των πολιτών και για το λόγο αυτό ο κρατικός μηχανισμός δίνει προτεραιότητα στο να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές, τόνισε η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι τα καιρικά φαινόμενα ήταν έντονα, καθώς όπως είπε, σε δύο 24ωρα έβρεξε τόσο όσο σε έναν χρόνο.

Μέχρι χθες, ανέφερε, είχαν απεγκλωβιστεί περισσότεροι από 417 άνθρωποι που κινδύνευαν, χαρακτηρίζοντας «ως σωτήριο εργαλείο» το 112 χάρη στο οποίο έχουν σωθεί χιλιάδες πολίτες από τις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

Στην κατεύθυνση αυτή, απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τους κανόνες τις πολιτικής προστασίας και να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, το μήνυμα από το 112.

Αναφορικά με τις ζημιές, η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η καταγραφή τους και θα δοθούν άμεσα οι πρώτες αποζημιώσεις κατά τα πρότυπα των πρόσφατων πυρκαγιών.

Σχετικά με την κατάρρευση των υποδομών από την κακοκαιρία, όπως νέων δρόμων, η υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα εξεταστεί άμεσα τι συνέβη «υπό το πρίσμα των καιρικών συνθηκών που ζούμε».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα