Η μέγιστη απρέπεια του κ. Μητσοτάκη

21.02.2024 / 16:10
allo

Του Γ. ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ

Ο Πρωθυπουργός της χώρας προέβη χθες, στη μέγιστη απρέπεια, εκθέτοντας όχι μόνο την κυβέρνησή του αλλά και τη χώρα διεθνώς.

Ο κ. Μητσοτάκης εκμεταλλεύτηκε την παρουσία της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να καταγγείλει την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που με το ψήφισμά τους χαρακτήριζαν με τα πλέον μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα, αναφορικά με το κράτος δικαίου και άλλα ζητήματα που σχετίζονται με την δημοκρατική λειτουργία μιας χώρας.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ χαρακτήρισε την πλειοψηφία των ευρωβουλευτών, συκοφάντες, απευθυνόμενος μεν στο εσωτερικό ακροατήριό του αλλά «πληγώνοντας» ανεπανόρθωτα το κύρος της χώρας.

Διότι δεν συκοφάντησε απλά ανθρώπους που εκφράζουν όλο σχεδόν το φάσμα των πολιτικών παρατάξεων της Ευρώπης (το ψήφισμα υποστήριξαν και ευρωβουλευτές του Λαϊκού  Κόμματος όπου ανήκει η Ν.Δ. και η κ. Μέτσολα) αλλά εργαλοποίησε με άκομψο και αχαρακτήριστο τρόπο την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το χειρότερο; Το έκανε αυτό την ημέρα που η πλειοψηφία των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για το έγκλημα των Τεμπών (που ανήκουν στη Ν.Δ.) έκλεισε με απαράδεκτο τρόπο της εργασίες της, αρνούμενη το αίτημα των εκπροσώπων των άλλων κομμάτων να υπάρξει παράταση των εργασιών. Αρνούμενη ακόμα και να στείλει στον Εισαγγελέα την κατάθεση του Κώστα Καραμανλή ώστε να ελεγχθεί αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του καθ΄ ύλην αρμόδιου Υπουργού.

Όχι μόνο… απέδειξε (αθέλητα βεβαίως και λόγω του υπερβολικού του «εγώ») ότι οι ευρωβουλευτές είχαν δίκιο αλλά προσπάθησε άκομψα και χοντροκομμένα να βγει και από πάνω!

Μέγιστη απρέπεια όχι μόνο απέναντι στην Ευρώπη και τα συντεταγμένα όργανά της αλλά και απέναντι στους πολίτες της χώρας, τη νοημοσύνη τους και τα συναισθήματά τους…

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα