Η Μαρία Μανωλοπούλου για την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ

03.12.2021 / 17:21
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ryhydttijyu

Με ανακοίνωσή της η Μαρία Μανωλοπούλου ,μέλος ΑΜΕΑ δίνει το δικό της μήνυμα για την ημέρα αυτή που είναι αφιερωμένη στους ανθρώπους που δεν έχουν να διαφοροποιηθούν από κανέναν άλλο άνθρωπο και που απλώς είναι ξεχωριστοί στην κοινωνία μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της:

“Τις περισσότερες φορές το να γιορτάζετε ένα γεγονός η μια επέτειος έχει την δική του σημασία. Η σημερινή όμως καθιερωμένη γιορτή για τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι ξεχωριστή και θα πρέπει να στείλει πολλά μηνύματα όχι μόνον προς την πολιτεία αλλά και στην ίδια την κοινωνία. Σήμερα βιώνουμε μια απερίγραπτη και πολυσχιδή οικονομική κρίση με αποδέκτες την ίδια την κοινωνία των λαών. Το γεγονός αυτό σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελέσει απεμπόληση των υποχρεώσεων της πολιτείας αλλά και της κοινωνίας προς τα ΑΜΕΑ και τις
οικογενειές τους. Χρειάζεται η συμβολή της πολιτείας και των πολιτών στο συνολό τους. Καμιά περαιτέρω μείωση στις δαπάνες που αφορούν την κοινωνική πολιτική για τα ΑΜΕΑ , προώθηση νέων κοινωνικών προγραμμάτων σε κάθε περιφέρεια σε κάθε δήμο, μέσα από την σωστή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Σωστή επάνδρωση ειδικών σχολείων για παροχή γνώσεων στα άτομα με ειδικές ανάγκες και ενθάρρυνση κάθε πρωτοβουλίας για την ένταξη των ΑΜΕΑ στην κοινωνία. Είναι ώρα να περάσουμε από την σιωπή και την απαξίωση στην δράση και την δημιουργία, με γνώμονα πάντα τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξία.
Μέρα ευθύνης λοιπόν για όλους η σημερινή γιορτή.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα