Παρασκευή, 12.08.2022, 8:16 μμ

Η λίστα με τα καταστήματα που είναι ανοιχτά

10.12.2020 / 12:15
katastimata

Προϋπόθεση για την είσοδο στο κατάστημα είναι όσοι εισέλθουν να έχουν επαγγελματικό ΑΦΜ. Πρέπει να διαθέτει βεβαίθωση άδειας κυκλοφορίας επιτηδευματία ή ελευθερου επαγγελματία ή μέλους διοίκησης από το σύστημα Εργάνη ή να έχει εκτυπώσει τα στοιχεία μητρώου από το Taxisnet ή να διαθέτει δελτίο επαγγελματικής ταυτότητας.

Πρώτα άνοιξαν τα Leroy Merlin ενώ ακολούθησαν τα Praktiker και τα ΙΚΕΑ. Ο όμιλος Φουρλής εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει και άλλα καταστήματα. Παράλληλα θα ακολουθήσουν και τα καταστήματα «Καύκας».

Πρώτο το Πλαίσο άνοιξε 12 καταστήματά του ενώ θα ξεκινήσουν να λειτουργούν φυσικά καταστήματα και των Public και Media Markt.

Επιτρέπονται αγορές μόνο με έκδοση τιμολογίου, ενώ για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κάποιος να αξιοποιήσει φιλία ή συγγένεια με επαγγελματία απαγορεύεται η είσοδος συνοδού στο κατάστημα. Από αύριο αναμένεται να προχωρήσει σε άνοιγμα μέρους των καταστημάτων της και η αλυσίδα Κωτσόβολος. Συνολικά αναμένεται να προχωρήσει στη λειτουργεία 70 καταστημάτων.

Το «παραθυράκι» αυτό περιέχεται στο ΦΕΚ για την παράταση του lockdown μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου.

Ανοιχτά τα εποχικά καταστήματα
Με απόφαση της κυβέρνησης από τη Δευτέρα έχουν ανοίξει τα εποχικά είδη όπου οι πολίτες μπορούν να επισκεφτούν αφού στείλουν SMS με τον κωδικό 2 στο 13033. Ενώ μέχρι και χτες είχε «κλειδώσει» το άνοιγμα των καταστημάτων εντούτοις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας με σημερινές του δηλώσεις «ψαλιδίζει» τις πιθανότητες τονίζοντας ότι «το άνοιγμα δεν θα μοιάζει με αυτό που είχαν φανταστεί πολύ».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα