Η κορυφή του παγόβουνου

27.09.2021 / 10:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
vgenopoulos_fanis

ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ

Στη Θεσσαλονίκη πατέρας αρνητής των σελφ τεστ έσπρωξε την διευθύντρια σχολείου, καθώς ήθελε το παιδί του να μπει στην αίθουσα χωρίς να κάνει τεστ. Σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι: «Δεν δέχομαι το selt test, δεν φοράμε τη μάσκα διότι έχουμε ανακαλέσει τους αντιπροσώπους μας, έχουμε κάνει ανάκληση της πληρεξουσιότητας των αντιπροσώπων».

Μάλιστα, ο ίδιος την επόμενη ημέρα επέδωσε «πρόστιμο» ύψους 2,7 εκατ. ευρώ στην εκπαιδευτικό για την «παραβατική της συμπεριφορά»!

Στον Πύργο της Ηλείας, γονείς μαθητών σε νηπιαγωγείο και σε δημοτικό σχολείο, σε δύο περιπτώσεις δηλαδή, έκαναν μήνυση στους εκπαιδευτικούς που αρνήθηκαν την είσοδο των παιδιών τους χωρίς μάσκα και τεστ, για σύσταση εγκληματική οργάνωση, εσχάτης προδοσίας και βασανισμού.

Τα τρία περιστατικά, σε δύο διαφορετικές περιοχές της χώρας, αποτυπώνουν το νέο πεδίο δράσης των αντιεμβολιαστών, το οποίο πλέον μεταφέρεται από τις πλατείες και τους δρόμους – όπου η συμμετοχή φθίνει – στα προαύλια των σχολείων και φυσικά συνδέονται μεταξύ τους. 

Το διάστημα της πανδημίας έχουν ξεφυτρώσει στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μια σειρά σελίδων και ομάδων, οι οποίες με αφορμή την υγειονομική κρίση, βρήκαν ευκαιρία να προβάλουν τα ιδεολογικά και πολιτικά τους πιστεύω. Για παράδειγμα η φράση «ανάκληση της πληρεξουσιότητας των αντιπροσώπων», που επικαλέστηκε ο πατέρας στη Θέρμη, συναντάται σε μια ομάδα του διαδικτύου που έχει τον τίτλο «Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς» και η οποία μάλιστα διακινεί διαδικτυακά και τα σχετικά «νομικά έγγραφα» της δήλωσης αυτής. Η δε, φρασεολογία της παραπέμπει στην οργάνωση του καταδικασθέντος Αρτέμη Σώρρα.

Αλλά και τα όσα επικαλούνται οι γονείς του Πύργου, περί εγκληματικής οργάνωσης και εσχάτης προδοσίας, αποτελούν επιχειρήματα της οργάνωσης «θεματοφύλακες του Συντάγματος», οι οποίοι και αυτοί διακινούν κείμενα που παρουσιάζουν ως νομικά έγγραφα, τα οποία καλούνται να υπογράψουν οι πολίτες για την… ενεργοποίηση του άρθρου 120 του Συντάγματος.

Ας μην γελιόμαστε. Η άρνηση του ιού και των εμβολίων από μερίδα των συμπολιτών μας, είναι η κορυφή του παγόβουνου. Από κάτω κρύβεται όλη η ακραία ατζέντα θέσεων και απόψεων οι οποίες, δυστυχώς, βρίσκουν απήχηση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον Δυτικό κόσμο.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα