Η «Κωλοτούμπα» των Σπαρτιατών με φόντο την κρατική χρηματοδότηση

06.09.2023 / 8:46
spartiates_2xr

Σε «καρναβάλι» με φόντο την κρατική επιχορήγηση εξελίσσεται το εσωκομματικό σίριαλ στους «Σπαρτιάτες».

Τις καταγγελίες για «Greek Mafia» διαδέχθηκε η… κωλοτούμπα του προέδρου του κόμματος, ο οποίος ανακάλεσε λίγες ώρες πριν περάσει την πύλη της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για κατάθεση και δέχθηκε πίσω τους διαγραφέντες βουλευτές. Από την πλευρά τους, όσοι είχαν κατηγορήσει τον Βασίλη Στίγκα, χρησιμοποιώντας μάλιστα βαριές εκφράσεις, μέσα σε λίγα λεπτά… αναθεώρησαν και δήλωσαν ότι τον στηρίζουν ανεπιφύλακτα!

Το παρασκήνιο είναι πλούσιο και το συμπέρασμα κοινό: νίκησε το συμφέρον, σχολιάζουν πολιτικοί παρατηρητές, μπροστά στο γεγονός ότι Β. Στίγκας, ακόμη και με την αποχώρηση όλων των βουλευτών, θα εξακολουθούσε να είναι ο πρόεδρος του κόμματος κι επομένως ο διαχειριστής του ταμείου των «Σπαρτιατών».

Η «ανατροπή» επήλθε αργά το βράδυ της Δευτέρας, όταν έγινε γνωστό πως ο Βασίλης Στίγκας συναντήθηκε με τους τρεις διαγραφέντες βουλευτές, Δημητροκάλλη, Κατσιβαρδά και Κόντη, και… λύθηκαν οι διαφορές: «Κατόπιν της σημερινής συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μαζί μου και έπειτα από τις αμοιβαίες εξηγήσεις που δόθηκαν εκατέρωθεν, ως εκ τούτου, σας καλώ να επανενταχθείτε ως μέλη της Κ.Ο. σύμφωνα με τους όρους που υπήρχαν πριν τη διαγραφή σας. Στη συνάντηση, εκτιμήθηκε η θέση των βουλευτών και η παραδοχή ότι η μη παρουσία τους στην Ολομέλεια της Βουλής την 31η/08/2023 αποτέλεσε ατόπημα για το οποίο ζητήθηκε συγγνώμη. Ως εκ τούτου, οι χαρακτηρισμοί “Greek Mafia” και “ομάδα εκβιαστών” δεν έχουν καμία σχέση με κανέναν από τους διαγραφέντες ή κάποιον άλλον από την Κοινοβουλευτική Ομάδα μας», ήταν η δήλωση του Βασίλη Στίγκα.

Λίγες ώρες αργότερα κι ενώ ήταν σε εξέλιξη η κατάθεση του προέδρου των «Σπαρτιατών» στον Αρειο Πάγο και οι 11 βουλευτές -ανάμεσά τους και οι πρώην διαγραφέντες- εξέδωσαν κοινή δήλωση, στην οποία εξέφρασαν την ανεπιφύλακτη στήριξή τους στον πρόεδρο του κόμματος.

«Οι υπογράφοντες την παρούσα δήλωση, βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος “Σπαρτιάτες”, έχοντας επίγνωση της ευθύνης μας προς τους ψηφοφόρους μας αλλά και τον ελληνικό λαό, ο οποίος μαστίζεται από σοβαρά προβλήματα (καταστροφικές πυρκαγιές, ανεργία, ακρίβεια κ.ά.), δηλώνουμε την προθυμία μας να στηρίξουμε ανεπιφύλακτα τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας και να επιβεβαιώσουμε την ενότητα του κόμματος», αναφέρουν.

Οι βουλευτές υποστήριξαν ότι η στάση τους ήταν πάντα στο πλευρό των θεσμών και του δημοκρατικού πολιτεύματος και υπέρ του ελληνικού πατριωτικού εθνικισμού. «Ως βαθιά Δημοκρατικοί και νομοταγείς πολίτες δεν θα επιθυμούσαμε να διαρρέουν και να πλανώνται στοιχεία αδιευκρίνιστα και αόριστα που εμπλέκουν τα ονόματά μας σε άνομες πράξεις και τακτικές», δηλώνουν και καταλήγουν: «Προχωράμε ενωμένοι στην επόμενη μέρα για την επιταγή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός υπό την ηγεσία του προέδρου, Βασίλη Στίγκα, και με τη βοήθεια του Θεού ακάθεκτοι σε μια σκληρή και γόνιμη αντιπολίτευση. Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που το δημιουργούν». Από την πλευρά του, ο Βασίλης Στίγκας, μετά την κατάθεσή του, εξέφρασε τη στήριξή του στον Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων.

ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Ο Β. ΣΤΙΓΚΑΣ

Πιθανή η κλήση και άλλων ατόμων στον Αρειο Πάγο 

Επί περίπου 3 ώρες παρέμεινε στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων της ανώτατης εισαγγελικής λειτουργού αναφορικά με όσα… ο ίδιος κατήγγειλε από βήματος της Βουλής για εξωτερικές πιέσεις που δέχονται οι βουλευτές του κόμματός του και για πρακτικές «Greek Mafia».

Η κατάθεση του Β. Στίγκα δεν ολοκληρώθηκε και θα συνεχιστεί μέσα στην εβδομάδα (πιθανώς την Παρασκευή), ενώ από τα λεγόμενά του η κ. Αδειλίνη, η οποία διενεργεί προσωπικά την προκαταρκτική έρευνα, θα εξετάσει τις επόμενες κινήσεις της για την οργάνωση της έρευνας.

Αναίρεση

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει τη δυνατότητα να καλέσει και άλλα πρόσωπα που σχετίζονται με τις καταγγελίες Στίγκα, αν και ο ίδιος, όπως φαίνεται και ενώπιον της κ. Αδειλίνη, μετά από συζητήσεις, αναιρεί τις αρχικές καταγγελίες του για τους τρεις βουλευτές που επέστρεψαν στην Κ.Ο. των «Σπαρτιατών» και τις περιορίζει σε εξωθεσμικά κέντρα.

Η διαδικασία της εξέτασης είναι σε αυτό το στάδιο ασφαλώς μυστική, με την εισαγγελέα να διερευνά εάν υπάρχουν ενδείξεις τέλεσης ποινικών αδικημάτων αναφορικά με τις καταγγελίες Στίγκα, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες και πριν τη στροφή… 180 μοιρών είχε αναφέρει σε συνεντεύξεις του ακόμη και πως «όλα γίνονται για τα λεφτά».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα