Παρασκευή, 15.01.2021, 7:30 πμ

Η κινεζική Benken Corporation εξαγόρασε την Adveos με έδρα το Αίγιο

03.01.2021 / 12:46
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
adveos

Η κινεζική εταιρεία σχεδιασμού ημιαγωγών με έδρα τη Σαγκάη, Benken Corporation, ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση της εξαγοράς της ελληνική Adveos Microelectronic Systems με έδρα το Αίγιο και τμήμα R&D στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κινεζικής εταιρείας που δημοσιεύθηκε στον διεθνή Τύπο η εξαγορά θα ενδυναμώσει τις δυνατότητες των υπηρεσιών της στις ασύρματες επικοινωνίες και σε εφαρμογές όπως το Internet of Things και οι έξυπνες μεταφορές.

Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί από τον Αύγουστο, αλλά χρειάστηκε να εξασφαλιστεί η έγκριση των κινεζικών αρχών. Όπως είχε ανακοινώσει τότε η Beken, το τίμημα της εξαγοράς για το 100% της ελληνικής εταιρείας έφτασε τα 6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 4,8 εκατ. ευρώ κατευθύνονται στους τέσσερις ιδρυτές της Adveos και 1,2 εκατ. ευρώ θα ενισχύσουν κεφαλαιακά την ίδια την εταιρεία.

Σημειώνεται ότι η Adveos ιδρύθηκε το 2015, αναπτύχθηκε οργανικά χωρίς εξωτερική χρηματοδότηση και σήμερα διαθέτει 35 άτομα προσωπικό, έχοντας συνεργαστεί με μερικές από τις κορυφαίες εταιρείες ημιαγωγών παγκοσμίως.

capital.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ