«Η κεταμίνη δεν ήταν αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας», είπε ο ιατροδικαστής Κραβαρίτης

22.09.2023 / 19:35
ka 4

Για δεύτερη ημέρα κατέθεσε ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραβαρίτης στη δίκη της 34χρονης μητέρας

Στην ουσία της υπόθεσης, σήμερα κατέθετε για δεύτερη ημέρα ο ιατροδικαστής Χρήστος Κραββαρίτης, ο οποίος ως μάρτυρας υπεράσπισης ισχυρίστηκε πως η κεταμίνη δεν ήταν αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας.

«Η κεταμινη είναι ήσσονος σημασίας από τις άλλες ουσίες. Έχει πνευμονικό οίδημα και δεν αξιολογήθηκε. Ισχαιμία του μυοκαρδίου πάλι δεν αξιολογήθηκε». Θέμα συζήτησης τόσο ο ακριβής χρόνος θανάτου της 9χρονου όσο και η έκθεση Μπουζιάνη.

Ο Χρήστος Κραβαρίτης χαρακτήρισε την Τζωρτζίνα φαρμακαποθήκη θέλοντας έτσι να τονίσει το πόσο εξασθενημένος ήταν ο οργανισμός της 9χρονης.

Κραββαρίτης: Δεν θα έπρεπε να παίρνει τόσα πολλά φάρμακα. Το κορίτσι αυτό ήταν φαρμακαποθήκη. Ανά πάσα στιγμή ήταν επίφοβο να υποστεί ανακοπή.

Κούγιας: Γιατί της έδιναν όλα αυτά τα φάρμακα;

Κραββαρίτης:  Ήταν επιβεβλημένο να τα παίρνει καθώς ήταν ασθενής οργανισμός. Ήταν μια ωρολογιακή βόμβα που κάποια στιγμή θα ξεσπούσε.

Κούγιας: Προσδόκιμο ζωής πόσο θα είχε ένα τέτοιο παιδί;

Κραββαρίτης:  Άγνωστο αλλά θα μπορούσε να επέλθει ο θάνατος και με τα μισά φάρμακα από αυτά που λάμβανε το παιδί. Με σεβασμό στους συναδέλφους, η επιστήμη δείχνει ότι η κλινική εικόνα της ήταν υψηλού κινδύνου.

Οι γιατροί θα έπρεπε να έχουν πει στη μητέρα πως πρέπει να σφίξει την καρδιά της και να είναι προετοιμασμένη πως μπορεί να γίνει κάτι άσχημο. Ο Αλέξης Κούγιας τον ερώτησε και για την πρώτη ανακοπή της Τζωρτζίνας και τα 50 λεπτά ανάνηψης από τους γιατρούς.

Κούγιας: Ο γιατρός που συνέχισε την αναζωογόνηση δεν ενημέρωσε ποτέ τους γονείς. Και πανηγύριζαν και τους ενημέρωσαν μετά από μέρες ότι το παιδί θα είναι τετραπληγικό.

Κραββαρίτης: Είναι πολύτιμος χρόνος

Πρόεδρος: Εδώ δεν δικάζουμε ιατρική αμέλεια

Κραββαρίτης: Τι λέτε τώρα; Φυσικά και την εξετάζουμε την ιατρική αμέλεια. Εμείς λέμε ότι δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα