Η Κατερίνα Σολωμού παρούσα στα πληγωμένα χωριά της Τριταίας

23.06.2024 / 13:42
448990620_1177780176696271_594452518534140085_n

Περιοδεία της Κατερίνας Σολωμού Αν Τομεάρχη Υγείας ΠΑΣΟΚ στα πληγέντα χωριά της Τριταίας.

Τεράστια η καταστροφή και μια αποκαρδιωτική εικόνα στην Τριταία από την μεγάλη πυρκαγιά. Πέρα από το φυσικό κάλος της περιοχής που καταστράφηκε, δέχθηκε ισχυρότατο πλήγμα και η οικονομία της.

Η καταστροφή σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις είναι σε πολλές περιπτώσεις ολοκληρωτική. Δεν υπάρχουν περιθώρια να χάσει η Αχαΐα μια από τις σημαντικότερες παραγωγικές περιοχές της με ειδικό βάρος για όλο τον Νομό.

Πέρα του κατεπείγοντος για υδροδότηση και ρευματοδότηση σε οικισμούς που παραμένουν σχεδόν 48 ώρες χωρίς ρεύμα και νερό εν μέσω καύσωνα και βοήθεια στις οικογένειες που έχασαν τις οικίες τους, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει να παρέμβει άμεσα για την καταμέτρηση και αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια και υποδομές και ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει στην αποστολή κλιμακίων για χαρτογράφηση απωλειών και αποζημίωση παραγωγών.

Η περιοχή πρέπει να κηρυχθεί άμεσα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγική δραστηριότητα πρέπει να επανέλθει το συντομότερο δυνατό καθώς η περιοχή μας δεν αντέχει άλλα πλήγματα.

Η Κατερίνα Σολωμού παρούσα στα πληγωμένα χωριά της Τριταίας 5
Η Κατερίνα Σολωμού παρούσα στα πληγωμένα χωριά της Τριταίας 6
Η Κατερίνα Σολωμού παρούσα στα πληγωμένα χωριά της Τριταίας 7
Η Κατερίνα Σολωμού παρούσα στα πληγωμένα χωριά της Τριταίας 8

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα