Η Ηρώ Σουγλέρη στον «Κ» για το kangoo: «Είναι το πάθος μου»

25.11.2023 / 17:15
ιρω-4

Του Ανδρέα Κολλιόπουλου 

Η γυµνάστρια Ηρώ Σουγλέρη µιλάει στον «Κ» για το kangoo και για τον ρόλο που µπορεί να έχει η γυµναστική στην ζωή µας.

Τι παραπάνω προσφέρει η γυμναστική kangoo jumps στους αθλούμενους;

Η γυμναστικη kangoo jumps είναι ένα είδος γυμναστικής που συνδυάζει αερόβιο με ενδυνάμωση μαζί. Με μόνο τρεις φορές την εβδομάδα προπόνηση είναι υπέρ αρκετό για να δεις ένα διαφορετικό σώμα μέσα σε γρήγορο χρονικό διάστημα.

Θεωρείται πράγματι η πιο ανερχόμενη μορφή γυμναστικής για τις γυναίκες; Γιατί;

Όντως είναι η τελευταία λέξη της μόδας στο χώρο της γυμναστικής. Τα αποτελέσματα που θα δει η ασκούμενη στο σώμα της είναι άμεσα σε μικρό χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και πλέον το κάνουν να ξεφύγει από την «μόδα» και να το καθιερώσουν.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το είδος αυτό που στην Πάτρα δεν ήταν τόσο διαδεδομένο;

Ασχολούμαι χρόνια με τον χορό και τον αθλητισμό. Θεωρώ ότι έβαλα το λιθαράκι μου στην Πάτρα για να γίνει γνωστό το kangoo. Από την πρώτη στιγμή που το είδα είπα αυτό είναι δικό μου και μπορώ να το εξελίξω και να το απογειώσω.

Πόσες μορφές γυμναστικής ή ασκήσεων υπάρχουν στο kangoo;

Το kangoo είναι ένα είδος προπόνησης που μπορείς να εντάξεις κάθε δυναμική και αερόβια άσκηση. Αυτό εξαρτάται βέβαια από την εξειδίκευση και τις γνώσεις της kangoo instructor

Ποιες μπορούν ασχοληθούν με το kango, οι αρχάριες στη γυμναστική ή χρειάζεται πρώτα να έχεις μια εμπειρία;

Ο σωστός γυμναστής μπορεί να ένταξει στο πρόγραμμα του από τον αρχάριο μέχρι και τον προχωρημένο ασκούμενο. Εκεί διακρίνεται η εμπειρία και η γνώση του γυμναστή.

Τι κατηγορίες γυναικών αποφασίζουν να κάνουν το πρόγραμμα αυτό και τι ζητούν κυρίως;

Κυρίως γυναίκες που αγαπούν τον εαυτό τους και θέλουν να το φροντίζουν και να έχουν το βέλτιστο αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Άνδρες θα μπορούσαν να ασχοληθούν με το kangoo;

Φυσικά μπορούν να το ακολουθήσουν και άντρες και υπάρχει τμήμα που ονομάζεται kangoo kick & punch.

Το cross fit είναι μια άλλη μορφή γυμναστικής. Ποιοι ασχολούνται κυρίως με αυτό;

Το crossfit είναι μία συμπληρωματική προπόνηση δεν υπάρχει διαχωρισμός σε άντρες και γυναίκες. Είναι ένα απαιτητικό πρόγραμμα που πάλι μπορείς να προσαρμόσεις στο τμήμα σου αρχάριους και προχωρημένους αρκεί να μην έχουν μυοσκελετικά προβλήματα.

Τα βάρη πράγματι βοηθούν στην ψυχολογία ενός ατόμου όπως λέγεται;

Στην ψυχολογία του ανθρώπου βοηθάει γενικά η γυμναστική είτε αυτό είναι ολιστικό, δυναμικό ή αερόβιο. Με τη γυμναστική εκρήγνυνται οι ενδορφίνες που είναι οι ορμόνες της ευτυχίας.

Ποιο είναι το ιδανικό πρόγραμμα γυμναστικής και πώς μπορεί κανείς να το βρει για τον ίδιο;

Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ανάγκες οπότε θα ήταν καλό να συμβουλευτεί έναν έμπειρο γυμναστή με βάση το ιστορικό του κάθε ασκούμενου (προβλήματα υγείας κτλ) και εμπειρία στην προπόνηση. Ο γυμναστής θα βγάλει το ιδανικό πρόγραμμα για εκείνον.

Τι είναι για σένα η γυμναστική και τι σημασία έχει στον τρόπο ζωής σου;

Για εμένα η γυμναστική είναι τρόπος ζωής. Και όχι μόνο σε προσωπικό επίπεδο αλλά κυρίως στο να μαθαίνω σωστά τον τρόπο εκτέλεσης ασκήσεων στους ασκούμενους, πώς να αγαπήσουν την γυμναστική και να γίνει και σε αυτούς τρόπος ζωής.

Αυτό που μου γεμίζει τις μπαταρίες μου στο τέλος μιας δύσκολης ημέρας είναι τα μηνύματα αγάπης που παίρνω από τους ασκούμενους όταν κατακτούν το στόχο τους. Για εμένα γυμναστική είναι η δουλειά μου, είναι το πάθος μου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα