Η ημερομηνία που θα επιστρέψει στις ράγες ο Οδοντωτός

30.11.2023 / 8:59
odontotos-racks-vouraikos-gorge-1140x528

Στα µέσα της επόµενης εβδοµάδας, µέσα δηλαδή στο πρώτο δεκαήµερο του ∆εκεµβρίου, αναµένεται να επιστρέψει τελικά στις ράγες ο Οδοντωτός, στην περίπτωση βέβαια που κάποια νέα κακοκαιρία δεν προκαλέσει περαιτέρω καθυστερήσεις. Πάνω στη γραµµή εργάζεται αυτή την περίοδο συνεργείο του ΟΣΕ το οποίο καθαρίζει και ελέγχει το δίκτυο που έχει πληγεί κυρίως από την εκτεταµένη κατολίσθηση που είχαµε στις 2 Νοεµβρίου.

Οι επιθεωρήσεις που έγιναν εκ νέου στα τέλη της περασµένης εβδοµάδας από κλιµάκιο τεχνικών του ΟΣΕ, έδειξαν ότι η γραµµή εξακολουθεί να είναι ανθεκτική σε αυτή τη φάση στις αλλεπάλληλες κατολισθήσεις Οκτωβρίου και Νοεµβρίου.

Η επιθεώρηση κατέστη δυνατή διότι ο δήµος Καλαβρύτων έχει καταφέρει να ολοκληρώσει σχεδόν το έργο που ήταν ο καθαρισµός της γραµµής από τόνους φερτών υλικών. Τα συνεργεία του δήµου ενεργούν εδώ και ένα 20ήµερο στα πρανή της γραµµής και πάνω στο δίκτυο καθώς οΟΣΕ αδυνατεί να αντιµετωπίσει µε ίδια µέσα και δυνάµεις το πρόβληµα.

Το Υπουργείο Υποδοµών ανταποκρίθηκε στο αίτηµα του δήµου να χορηγήσει εκτάκτως ποσό 100 χιλιάδων ευρώγια τις αποκαταστάσεις. Ο δήµος Καλαβρύτων κατέθεσε προχθές Τρίτη 28 του µηνός και νέο αίτηµα για πρόσθετες πιστώσεις προκειµένου να συνεχίσει και να ολοκληρωθεί ο καθαρισµός.

Στο µεταξύ, εδώ και ένα 20ήµερο συνεχίζουν εντατικά τον καθαρισµό και αποκατάσταση της κοίτης τουΒουραϊκού, από τα ύψος του ∆ιακοπτού έως καιτον Σ.Σ. στα Νιάµατα, τα συνεργεία της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδος και του ∆ήµου Αιγιαλείας. Η Περιφέρεια καθαρίζει και µεταφέρει τόνους φερτών υλικών τους οποίους αποµακρύνουνοι δύο δήµοι από την κοίτη και τα πρανή του βουνού µε το δήµο Αιγιαλείας να εστιάζει στο µεγάλο µέτωπο της παλαιάς εθνικής στα Ζαχλωρίτικα αλλά και του δρόµου προς Μαµουσιά όπου είχαµε χθες και νέες κατολισθήσεις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα