Η γκαντεμιά

09.12.2023 / 11:30
1481180-sunak-930

Είδατε πώς αλλάζει ο ψυχισμός ενός ολόκληρου έθνους; Την ημέρα ή μάλλον το βράδυ που μάθαμε ότι ο Βρετανός εξ Ινδίας Πρωθυπουργός δεν εδέχθη τον Κυριάκο μας νοιώσαμε όλοι ως Έλληνες προσβεβλημένοι, εξευτελισμένοι, ένα τίποτα!

Αλλά το θέμα πήρε έκταση… BBC, εφημερίδες, τηλεοράσεις, μετρήσεις και έρευνες και στην ίδια την Αγγλία. Όλοι πλέον, με αφορμή το στήσιμο του Πρωθυπουργού μας, άρχισαν να μιλάνε για τα Ελγίνεια, τα μνημεία που μας έκλεψαν, διορθώνω τα μνημεία που μας πήρανε (γιατί στο “κλέψανε” τσίνησε ο Άγγλος). Και έτσι η επιστροφή τους έγινε ευρωπαϊκό πρώτο θέμα.

Μόλις άκουσα στις απογευματινές ειδήσεις το απρεπέστατο στήσιμο του Πρωθυπουργού μας από τους Άγγλους φίλους και συμμάχους, που μας λέγανε ήρωες στο Β’ Παγκόσμιο, σκέφτηκα: “Θαύμα, η επιστροφή των μνημείων μας θα γίνει πρώτη είδηση!”. Κανείς όμως άλλος από τους διαπρεπείς αναλυτές και τους δημοσιογράφους μας, φαίνεται δε σκέφτηκε το ίδιο. Μα κανείς! Μέχρι που για πρώτη φορά ακούστηκε από ποιόν; Από ηθοποιό! Τη συμπαθέστατη Μιμή Ντενίση, τρεις μέρες μετά σε πρωινάδικο: “Μη στενοχωριέστε, πρώτη είδηση θα γίνουμε!”

Συμπέρασμα: Αφήστε τις ειδήσεις και πηγαίνετε και κανένα θέατρο. Πιστέψτε με, περισσότερα θα μάθετε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα