Παρασκευή, 9.04.2021, 5:35 πμ

Η φωτογράφιση που άφησε εποχή- Αν και έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε, ακόμη συζητιέται το γεγονός

28.03.2021 / 16:15
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
Φωτογραφία_2021-03-22_182242

Έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που το περιοδικό Image του Ομίλου της Plus Media, κυκλοφορούσε με ένα εξώφυλλο που άφησε εποχή. Γνωστοί Πατρινοί είχαν ντυθεί με παραδοσιακές στολές και είχαν φωτογραφηθεί για το τεύχος Μαρτίου του 2010.

Ο τότε νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, είχε φωτογραφηθεί με φορεσιά Φλώρινας, ο τότε αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Πατρέων Αλέξης Σκαρμέας με φορεσιά Ανωγείων, ο τότε βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με φορεσιά Επισκοπής Ημαθίας, η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου με φορεσιά Σκοπέλου, ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας με φορεσιά Μετσόβου, η τότε δημοτική σύμβουλος Πατρέων Γωγώ Παπαντωνοπούλου με φορεσιά Αμαλίας (αστική ενδυμασία), η τότε δημοτική σύμβουλος Πατρέων Τασία Μανωλοπούλου με φορεσιά Σαρακατσάνας και ο ποιητής Αντώνης Σκιαθάς με φουστανέλα (αστική ενδυμασία).

Τη δημοσιογραφική επιμέλεια είχε ο Φίλιππος Ανδριόπουλος, την επιμέλεια της φωτογράφισης η Μιχαέλα Σκοτσιμάρα, το μακιγιάζ έκανε η Όλγα Μόσχοβου και τη φωτογράφιση ο Νίκος Ψαθογιαννάκης.

Τις παραδοσιακές φορεσιές είχε προσφέρει το Λύκειο Ελληνίδων Πάτρας.

Η φωτογράφιση των δημοσίων προσώπων της πόλης με παραδοσιακές στολές είχε κάνει αίσθηση στην Πάτρα και αποτελεί σημείο αναφοράς στα εκδοτικά χρονικά των τοπικών περιοδικών.

Με αφορμή την επέτειο για την επανάσταση του 1821, θυμηθήκαμε τη θρυλική φωτογράφιση και σας την παρουσιάζουμε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα