Η “έξυπνη” Πάτρα ξεκινάει από το Open Mall –  Ήρθαν οι κάδοι, πότε θα λειτουργήσουν (φωτό)

13.03.2023 / 12:29
fa 10-ink (1)

Η έξυπνη πόλη στην Πάτρα ξεκινάει από το open mall και ήδη στην πλατεία Όλγας και στην Κωνσταντινουπόλεως, έχουν εγκατασταθεί οι έξυπνη κάδοι για τα ρεύματα ανακύκλωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr οι έξυπνοι κάδοι αναμένεται να ξεκινήσουν την λειτουργία τους μέσα σε 1,5 με δύο μήνες από τώρα αφού θα πρέπει πρώτα να τοποθετηθούν ημι – υπόγεια, σε βάθος τριών μέτρων και στη συνέχεια να εγκατασταθεί στον καθένα από αυτούς το δίκτυο αισθητήρων που θα ειδοποιεί τηλέ – επικοινωνιακά και ηλεκτρονικά την υπηρεσία για τον βαθμό πληρότητα τους, έτσι ώστε να επιτευχθεί η στοχευμέμενη αποκομιδή.

Συνολικά θα εγκατασταθούν σε διάφορα σημεία του open mall 23 ημί – υπόγειοι κάδοι, ο καθένας από αυτούς θα έχει το δικό του λογισμικό. Τα ρεύματα που θα αφορούν θα είναι κυρίως το πλαστικό, το μέταλλο και το χαρτί κατά δεύτερο λόγο το γυαλί.

Η "έξυπνη" Πάτρα ξεκινάει από το Open Mall –  Ήρθαν οι κάδοι, πότε θα λειτουργήσουν (φωτό) 5

Από εκεί και πέρα εκτός από τους έξυπνους κάδους στο open mall προχωρούν οι παρεμβάσεις στην δεύτερη εργολαβία που έχει να κάνει με τις έξυπνες θέσεις στάθμευσης, με τις φωτεινές διαβάσεις και τα ηλιακά παγκάκια.

Θα λειτουργήσουν  έξι ηλιακά παγκάκια, έξι ηλιακοί φορτιστές, τρεις έξυπνες φωτεινές διαβάσεις πεζών και 62 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης (56 συμβατικές και 6 για ΑμεΑ και θέσεις φορτοεκφόρτωσης). Ήδη έχει εγκατασταθεί το δίκτυο των αισθητήρων που θα ειδοποιεί τους οδηγούς σε πραγματικό χρόνο για το ποιες θέσεις στάθμευσης είναι πιασμένες ή όχι.

Η "έξυπνη" Πάτρα ξεκινάει από το Open Mall –  Ήρθαν οι κάδοι, πότε θα λειτουργήσουν (φωτό) 6
Η "έξυπνη" Πάτρα ξεκινάει από το Open Mall –  Ήρθαν οι κάδοι, πότε θα λειτουργήσουν (φωτό) 7
Η "έξυπνη" Πάτρα ξεκινάει από το Open Mall –  Ήρθαν οι κάδοι, πότε θα λειτουργήσουν (φωτό) 8

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα