Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο!!!

08.07.2023 / 10:00
georgopoulos

Η εικόνα του εργαζόμενου που ως νέος Ιησούς «περπατάει» πάνω στα κύματα της Ρόδου προκειμένου να προσφέρει ένα αξιοπρεπές(sic) service στους θαμώνες ενός «μπιτσόμπαρου» οφείλω να ομολογήσω πως ξεπερνά ακόμα και τον πιο ακραίο οπαδό του… υπερρεαλισμού.

Το χειρότερο ωστόσο είναι πως από αυτή την υπόθεση αναδείχθηκαν συνιστώσες της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της ελληνικής κοινωνίας οι οποίες βάλθηκαν να πείσουν τους μπανάλ υπηκόους της χώρας, πως εικόνες σαν και αυτή συνιστούν κανονικότητα.

Δεν ξέρω κατά πόσο μέσα από εργασιακές συνθήκες σαν τη συγκεκριμένη στη Ρόδο, επαληθεύονται όσοι με αρκετή δόση κινηματογραφικού ρομαντισμού υποστηρίζουν πως ό,τι και να γίνει στο τέλος, «Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο».

Εκείνο που γνωρίζω είναι πως αν όντως το κριτήριο για να εξασφαλίσεις το εισιτήριο για τον εργασιακό παράδεισο είναι ο μεγαλύτερος δυνατός εξευτελισμός, τότε καλύτερα στην κόλαση.

Αφήστε που με τόσα χρόνια εργατικού βίου σε συνθήκες κόλασης που θα έχεις, προτιμότερη είναι η παραμονή σου στη μεταθανάτια «κόλαση» γιατί δεν θα χρειαστεί ν’ αλλάξεις και συνήθειες.

Επιχειρήματα που κινούνται μεταξύ του «το ήθελε και το έκανε» ή «έτσι βγάζει 3.000 το μήνα», απλά έρχονται να επαληθεύσουν όσους εδώ και χρόνια υποστηρίζουν πως σε μια ελληνική κοινωνία που διαγράφει συνεχώς φθίνουσα πορεία, το μόνο που μπορεί να ευδοκιμεί είναι η λογική του παράλογου.

Δηλαδή ο ορισμός της απαξίας του ατόμου, της κατάργησης των εργασιακών σχέσεων, του κάνω τα πάντα για να επιβιώσω με περιτύλιγμα τη δήθεν νομιμότητα.

Γιατί ως γνωστόν στην εποχή των «παγετώνων» το νόμιμο είναι πάνω από το ηθικό. Το νόμιμο είναι πάνω από τον ευτελισμό του ατόμου. Το νόμιμο είναι αυτό που όρισε ένα «αόρατο» σύστημα που ευαγγελίζεται χρόνια τώρα την «ανάπτυξη», τις «επενδύσεις» και τους διάφορους «δείκτες», υποσχόμενο με τη σκοτεινή του γλώσσα μια υποτιθέμενη καθώς πρέπει ζωή και ευημερία.

Τι κι΄ αν αυτή η ζωή στο τέλος της ημέρας έχει μετατραπεί σε ζωή με το κομμάτι. Άλλωστε άλλη αξία έχει η ζωή ενός τουρίστα που περιμένει να σερβιριστεί σε μια παράνομη πλωτή εξέδρα μιας ελληνικής παραλίας και άλλη η ζωή ενός εργαζόμενου που δουλεύει σεζόν για να βγάλει κουτσά στραβά τη χρονιά.

Για να μην ξεθαρρεύουν οι κάθε λογής ιδεολόγοι, κουλτουριάρηδες, μαρξιστές, νεομαρξιστές και εργατο-ηθικοπλάστες, αυτά τα λίγα που εξακολουθούν να ξενίζουν κάποιες αισχρές μειοψηφίες έχουν απαντηθεί από την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας!!! Και μάλιστα απαντήθηκαν από τον κυρίαρχο λαό πρόσφατα.

Μην ξεχνάμε πως κανείς δεν νομιμοποιείται να δηλώνει άγνοια γι΄ αυτό που ζούμε και ενδεχομένως θα ζήσουμε στο μέλλον. Ιδιαίτερα όταν η απομάκρυνσή του από το… εκλογικό ταμείο έγινε πρόσφατα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα