Η επόμενη ημέρα των αδελφών Λιγνάδη- “Ο βίος του Δημήτρη έχει γίνει πιο ασκητικός”, ισχυρίζεται ο αδερφός του Γιάννης

24.03.2023 / 18:10
a8ad9ba1e80c482191c557a25e3f38b9

Για την επόμενη ημέρα μετά την υπόθεση και καταδίκη του αδερφού του Δημήτρη Λιγνάδη μίλησε ο Γιάννης Λιγνάδης, αδελφός του κατηγορούμενου πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Να σημειωθεί πως ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 12 ετών για δύο βιασμούς ανηλίκων Δημήτρης Λιγνάδης, είναι ελεύθερος μέχρι το Εφετείο. Αποφυλακίστηκε καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Το Θέατρο Τέχνης και η σχολή του Εθνικού Θεάτρου

Ο Γιάννης Λιγνάδης αναφερόμενος στο Θέατρο Τέχνης από το οποίο απομακρύνθηκε σχολίασε πως “είναι μία περίπτωση δίωξης. Έχω απομακρυνθεί και από τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου που επίσης δίδασκα, με έναν τρόπο εξαιρετικά άκομψο, ο οποίος ελέγχεται και για τη νομιμότητα. Είναι μία περίπτωση παράπλευρης στοχοποίησης και έχει να κάνει με την περίπτωση του αδελφού μου.

Είναι μία επίθεση που έχει να κάνει με την ταυτότητα την πολιτιστική και εκπορεύεται από διάφορα κέντρα παραεξουσίας που επιθυμούν να ελέγξουν τον χώρο”, είπε αρχικά μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και στη δημοσιογράφο Φαίη Φώτου, τονίζοντας ότι δεν έχει επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του ΣΕΗ, Σπύρο Μπιμπίλα.


“Τα προβλήματα στη δουλειά ξεκίνησαν μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης του αδελφού μου. Από το Εθνικό απομακρύνθηκα το 2021 με έναν τρόπο επονείδιστο. Με το Θέατρο Τέχνης ξεκίνησε πρόσφατα, καθώς μου γνωστοποιήθηκε μία ανώνυμη επιστολή. Γνωστοποίησαν στη διευθύντρια ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με την παρουσία μου εκεί. Δεν παραιτήθηκα από τη Σχολή αλλά δεν μπορούσαν να με απολύσουν, γιατί δεν συνέτρεχαν λόγοι απόλυσης.

Οι φοιτητές απείχαν από τα μαθήματα και το χρέωσαν σε εμένα. Η καλλιτεχνική διευθύντρια αποφάσισε την απομάκρυνσή μου ως προσωρινή λύση”.

“Υποστήριξα τον αδελφό μου και αυτό φάνηκε σε κάποιους εγκληματικό. Υποστηρίζω αυτό που νομίζω εγώ ότι είναι δίκαιο. Δεν με ενδιαφέρει αν είμαι απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό. Θαυμάζω τον κ. Κούγια σαν δικηγόρο και σαν άνθρωπο” πρόσθεσε ο Γιάννης Λιγνάδης.

Για τον θάνατο της μητέρας τους, ο Γιάννης Λιγνάδης εξομολογήθηκε πως “ήταν μία συμφορά που έπρεπε να τελειώσει. Είχε μία χρόνια ανίατη ασθένεια και βασανιζόταν. Λυπάμαι που το λέω δημόσια, αλλά είχα φτάσει σε ένα σημείο να προσεύχομαι να φύγει. Είχε μία μαρτυρική ζωή”.

Μιλάμε για γάτες, για σκύλους, για ποδόσφαιρο
Σχετικά με το τι κάνει σήμερα ο αδελφός του, Δημήτρης Λιγνάδης, ο Γιάννης Λιγνάδης είπε ότι “μαζί δεν μιλάμε καθόλου για τέτοια θέματα, μιλάμε για γάτες, για σκύλους, για ποδόσφαιρο. Ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει να αντιμετωπίσει τα θέματά του, έχει το εφετείο. Όλη την περιπέτειά του τη διαχειρίστηκε με ψυχραιμία και αξιοπρέπεια. Δεν τον είδα να λυγίζει.

Η επόμενη μέρα των αδελφών Λιγνάδη θα είναι όπως όλες οι επόμενες ημέρες όλων των ανθρώπων. Έχει μία δύναμη και τώρα που ο βίος του έχει γίνει πιο ασκητικός, νομίζω ότι έχει αποκτήσει και περισσότερη σοφία”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα