Η επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας

24.01.2022 / 17:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
onned_deyteris eyakfira

Αντιπροσωπεία της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας στα πλαίσια της διεθνής μέρας Εκπαίδευσης,  επισκέφτηκε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Πάτρας και συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Αχαϊας αναφέρει: «Στα πλαίσια της Διεθνής Ημέρας Εκπαίδευσης, επισκεφθήκαμε ως ΟΝΝΕΔ Αχαΐας το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας της Πάτρας. Πρόκειται για δημόσια σχολεία ενηλίκων στο πεδίο της Διά Βίου Μάθησης προκειμένου οι εκπαιδευόμενοι να ολοκληρώσουν τη βασική-υποχρεωτική εκπαίδευση και να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου. Μετά από ένα διετές πρόγραμμα σπουδών που στοχεύουν στην κατάκτηση βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων συνδυάζοντας τυπικές, μη τυπικές και άτυπες μορφές μάθησης, αναπτύσσονται δεξιότητες, όπως κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία, επιστημονική και τεχνολογική κατάρτιση, και καλλιτεχνική μόρφωση.

Το έργο της Διευθύντριας και όλων των εκπαιδευτικών του συγκεκριμένου Σχολείου είναι πάρα πολύ σημαντικό και αξιέπαινο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σχολική μονάδα, όπως η καθαριότητα και η μετακίνηση των εκπαιδευόμενων από και προς το Σχολείο, οι κτιριακές υποδομές που χρήζουν άμεσης επισκευής, αλλά και η χρηματοδότηση, θέματα απαραίτητα για την εύρυθμη λειτουργία.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, Βασίλης Παναγόπουλος, η Αντιπρόεδρος, Μαρία Σταυρογιαννοπούλου, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, Σταύρος Σταυρόπουλος και η υπεύθυνη οργανώσεων ΟΝΝΕΔ Δυτικής Ελλάδας, Κατερίνα Σπηλιοπούλου. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διευθύντρια κα. Ράπτη Πηνελόπη και όλους τους εκπαιδευτικούς για το χρόνο που μας διέθεσαν και την εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο σημαντικό τους έργο».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα