Η επέλαση του κορωνοϊού στην Αιτωλοακαρνανία – Ανησυχία στο Αγρίνιο

14.11.2020 / 9:43
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκο 20

Ξεπέρασαν την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, για δεύτερη σερί ημέρα τα 3.000 τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ενώ αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε και στην Αιτωλοακαρνανία καθώς ο ΕΟΔΥ κατένειμε 33 νέα στο νομό.

Με τα 18 της Πέμπτης η Αιτωλοακαρνανία χρεώθηκε συνολικά 51 κρούσματα σε ένα διήμερο. Τα περισσότερα από αυτά, τα 35, κατανέμονται στο Αγρίνιο και μάλλον αυτό δεν αποτελεί έκπληξη.

10 εξάλλου εντοπίζονται στο Μεσολόγγι, δύο στη Ναύπακτο και από ένα κατανέμεται  σε Νεοχώρι, Αγγελόκαστρο, Πλάτανο Ναυπακτίας και Εμπεσό. Οπως επισημάινεται αφορούν άτομα με δηλωμένη κατοικία σε αυτές τις περιοχές.

Αξιοσημείωτο επίσης είναι πως από την έναρξη της πανδημίας στην Αιτωλοακαρνανία ο ΕΟΔΥ έχει κατανείμει συνολικά 284 κρούσματα.

Στο μεταξύ στο Νοσοκομείο Αγρινίου νοσηλεύονται 16 ασθενείς με τον αριθμό να διπλασιάζεται σε δυο μόλις ημέρες. Μάλιστα, καθώς η κλινική κορωνοϊού ενηλικών διαθέτει 14 κλίνες,  αξιοποιήθηκαν και δύο από την κλινική-covid για παιδιά.

Τα περισσότερα νέα περιστατικά μεταφέρθηκαν  από την περιοχή του Αγρινίου στο νοσηλευτικό ίδρυμα με την κατάσταση πλέον να είναι οριακή και η ανησυχία έκδηλη.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα