“Η Ελλάδα αποκτά στρατηγικό πλεονέκτημα με την απόκτηση των Rafale”

17.12.2020 / 20:23
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κο 35

Σε ενημέρωση των μελών της ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, σχετικά με την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale, μετά του συναφούς εξοπλισμού και των υπηρεσιών υποστήριξης, πτοχώρησε σήμερα (17/12) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Στην ενημέρωση συμμετείχαν επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης, καθώς και ο γενικός διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, αντιπτέραρχος ε.α. Θεόδωρος Λάγιος.ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την ενημέρωση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η Διαρκής Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων ενημερώθηκε «σχετικά με την αναγκαιότητα – σκοπιμότητα υλοποίησης των νέων προγραμμάτων απόκτησης έξι καινούριων και 12 μεταχειρισμένων μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale, των όπλων τους αλλά και των συμβάσεων εν συνεχεία υποστήριξής τους».

«Σε συνέχεια της ομιλίας που απηύθυνε ο πρωθυπουργός, αλλά κι εγώ κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για την ψήφιση του τακτικού κρατικού προϋπολογισμού του 2021, κάναμε ένα ακόμα βήμα προς τη δρομολόγηση με όλα τα θεσμικά μέσα των διαδικασιών προμήθειας νέων μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία θα αποτελέσουν τη στρατηγική επιλογή της Πολεμικής Αεροπορίας για τη διατήρηση συνθηκών υπεροχής στους αιθέρες», πρόσθεσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

«Σκοπός μας», υπογράμμισε ο υπουργός σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «μέσω της προμήθειας των Rafale, καθώς και των συναφών δράσεων που δρομολογούνται, είναι η αναβάθμιση του εθνικού συντελεστή στο συσχετισμό ισχύος και η μέγιστη δυνατή αποτρεπτική ικανότητα».

«Έχουμε μπροστά μας προκλήσεις και στοιχήματα που πρέπει να κερδίσουμε σε κάθε πτυχή θωράκισης των Ενόπλων Δυνάμεων και υλοποίησης εξοπλιστικών προγραμμάτων. Το επιβάλλουν οι συγκυρίες να τα ολοκληρώσουμε» συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Ειδικά για τα Rafale, μετά τη σημερινή ενημέρωση της επιτροπής εξοπλισμών «δρομολογείται πλέον η προμήθεια των νέων μαχητικών που θα προσδώσουν στρατηγικό πλεονέκτημα στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις», κατέληξε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα