Η Ελένη Παναγοπούλου στον «Κ»: «Η μουσική και το τραγούδι είναι όλη μου η ζωή»

03.06.2023 / 16:30
FEN_6296

Είναι μόλις 20 ετών, αλλά πλήρως συνειδητοποιημένη για το τι θέλει να ακολουθήσει επαγγελματικά. Η Πατρινή Ελένη Παναγοπούλου έχει στο επίκεντρο της καθημερινότητας και της ζωής της τη μουσική που τόσο αγαπά! Για εκείνη το τραγούδι είναι  «ανάσα» και ένα μοναδικό μέσο επικοινωνίας και έκφρασης των συναισθημάτων της! Η επιλογή της είναι ξεκάθαρη αν και ταυτόχρονα σπουδάζει Βρεφοκομία, ετοιμάζεται πυρετωδώς για την καλοκαιρινή περίοδο και τις επόμενες εμφανίσεις της!

Τι σε έκανε να αγαπήσεις το λαϊκό αλλά και το δημοτικό τραγούδι;

 Αρχικά να αναφέρω πως από την ηλικία των πέντε περίπου ετών περνούσα πολλές ώρες με την μητέρα μου ακούγοντας πολλά τραγούδια διαφόρων ειδών κυρίως όμως λαϊκά και έπειτα δημοτικά. Από εκεί ξεκίνησαν όλα ,σε πρώτη φάση αισθάνθηκα τεράστια ικανοποίηση  μόνο και μόνο από τις μοναδικές ερμηνείες πολλών καλλιτεχνών. Ωστόσο άρχισα να μαθαίνω στίχους και να εξοικειώνομαι  με τον ρυθμό ,μέσω αυτού του τρόπου προσπαθούσα να αποκτήσω κάτι δικό μου και να το φέρω στην επιφάνεια. Να αναφέρω ότι αγαπώ και τα δύο είδη , όμως η χαρά μου ,η επιθυμία μου και η κλίση μου για το λαϊκό τραγούδι είναι απεριόριστη . Ομολογώ πως η μουσική και το τραγούδι είναι όλη μου η ζωή, με εκφράζει αυτό που κάνω και κυρίως η ανταπόκριση και η αγάπη του κόσμου, γι αυτό όσο υπάρχει δυνατότητα θα μοιράζομαι αυτό που αγαπώ με τον κόσμο .

Θυμάσαι την πρώτη σου εμφάνιση; Πότε ήταν και πως αισθάνθηκες;

Ασφαλώς και θυμάμαι … Ήμουν 13 χρονών όταν τραγούδησα για πρώτη φορά σε οικογενειακό μας τραπέζι με ζωντανή ορχήστρα .  Οι γονείς μου με παρότρυναν  να πω και εγώ ένα τραγούδι, ιδίως ο μπαμπάς μου ο οποίος τραγουδούσε κυρίως λαϊκά τραγούδια . Το πρώτο μου τραγούδι ήταν το «Βουνό» του Νταλάρα όπου στην συνέχεια το τραγούδησαν και άλλοι αξιόλογοί καλλιτέχνες.  Ωστόσο κατάφερα να ερμηνεύσω με επιτυχία το συγκεκριμένο κομμάτι, κερδίζοντας το πιο δυνατό χειροκρότημα των καλεσμένων . Εκείνη την στιγμή ένιωσα πως το τραγούδι μου ταιριάζει και γι αυτό και αποφάσισα να ασχοληθώ παρόλο που ανήκω και στον παιδαγωγικό κλάδο.

Υπάρχει ακόμη σήμερα αυτό που λέμε αυθεντικό δημοτικό τραγούδι;  

Παρόλο που υπάρχει το πάντρεμα του δημοτικού τραγουδιού με άλλα σύγχρονα είδη , θεωρώ  πως υπάρχει  το αυθεντικό δημοτικό τραγούδι ακόμη ,το οποίο υπηρετείται από θαυμάσιους δημοτικούς καλλιτέχνες , κρατώντας ζωντανή την παράδοση μας.

Σίγουρα στις  εμφανίσεις σου και στα μπουζούκια, αλλά και σε εκδηλώσεις θα έχεις  ζήσει όμορφες στιγμές αλλά και δυσκολίες…Τι κρατάς;

 Όπως σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν δυσκολίες έτσι και στον συγκεκριμένο χώρο.  Ωστόσο  μαθαίνω από τις δυσκολίες που προκύπτουν και γίνομαι πιο δυνατή ,κρατώντας μόνο τις ευχάριστες στιγμές γιατί ο κόσμος μου χαρίζει απλόχερα αγάπη, δύναμη και σεβασμό σε αυτό που προσφέρω  και έτσι μπορώ και συνεχίζω με ευχαρίστηση.

Όσον αφορά τα πανηγύρια όπου σίγουρα ο κόσμος είναι πιο ευδιάθετος, πιστεύεις υπάρχει άλλος  τρόπος διασκέδασης που να μπορεί να συγκριθεί με αυτόν;

Θεωρώ πως όχι. Υπάρχουν πολλοί χώροι διασκέδασης και ο καθένας είναι διαφορετικός έτσι και στα πανηγύρια . Κατά την άποψη μου δεν υπάρχει σύγκριση στην συγκεκριμένη διασκέδαση παρά μόνο επιλογή ανάλογα με το τι αρέσει στον κόσμο.

Σε χαροποιεί η στροφή των νέων στο δημοτικό τραγούδι, μετά από πολλά χρόνια που ίσως το είχαν αφήσει στο περιθώριο και δεν πίστευαν ότι ταιριάζει σε νεαρότερες ηλικίες; 

Με χαροποιεί σε μεγάλο βαθμό ,η στροφή των νέων στο δημοτικό τραγούδι γιατί έτσι δεν πρόκειται ποτέ να χαθεί η παράδοση μας.

Συμφωνείς με το «πάντρεμα» του δημοτικού τραγουδιού με άλλα πιο σύγχρονα είδη;  

Δεν συμφωνώ ιδιαίτερα. Προτιμώ το δημοτικό τραγούδι να παραμένει αυθεντικό. Όμως υπάρχουν  δημοτικά τραγούδια που έχουν συνδυαστεί με άλλα σύγχρονα είδη με επιτυχία κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του κόσμου.

Κάνοντας αυτή τη δουλειά, έχεις κάποια πρότυπα στο μυαλό σου που ακολουθείς; 

Σαφώς έχω πρότυπα πάρα πολλούς καλλιτέχνες και εκτιμώ όλα αυτά που έχουν προσφέρει γι αυτό παρακολουθώ με προσοχή τις ερμηνείες τους για να μπορέσω να γίνω όσο το δυνατόν καλύτερη παρουσιάζοντας κάτι δικό μου σε αυτό τον χώρο.

Υπάρχουν συνεργασίες –«όνειρα» που θέλεις να πραγματοποιήσεις;  

Όσον αφορά τις συνεργασίες μου  είχα την τύχη και την τιμή    φέτος να τραγουδώ σε ένα από τα καλύτερα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης της Πάτρας   τα Αστέρια live  μαζί με τον λαϊκό  τραγουδιστή τον  κ.  Αντύπα  και την κ. Ηλιάδη και πολλούς  άλλους καλλιτέχνες και ευχαριστώ ιδιαίτερα τα Αστέρια live για τις καταπληκτικές στιγμές που μου χάρισαν και την άψογη  συνεργασία. Θα ήταν χαρά μου να ξανά βρεθώ στον συγκεκριμένο χώρο.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Αυτή την στιγμή κάνω εμφανίσεις σε διάφορα live, σε εκδηλώσεις και πανηγύρια και πολύ σύντομα θα παρουσιάσω το πρώτο μου τραγούδι.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα