Η «έκρηξη» των SMS φέρνει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση – Στο τραπέζι απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00

11.11.2020 / 8:06
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
koronoios_patra

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση με τα εκατομμύρια των sms που στάλθηκαν κατά τις πρώτες μέρες της καραντίνας που έχει επιβληθεί στη χώρα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο, που ήταν και το πρώτο της νέας καραντίνας, εκατομμύρια μηνύματα στάλθηκαν στον ειδικό αριθμό. Συγκεκριμένα, το Σάββατο στο 13033 έφτασαν 4,7 εκατ. γραπτά μηνύματα, ενώ την Κυριακή 3,9 εκατ. Πρόκειται για αριθμούς ρεκόρ αν σκεφτούμε ότι ο μέσος όρος των sms κατά τη διάρκεια του προηγούμενου lockdown ήταν 2,9 εκατ.

Με το βλέμμα στα εν λόγω στοιχεία η κυβέρνηση σκέφτεται να λάβει πρόσθετα μέτρα αυστηροποίησης της καραντίνας, όπως αποκάλυψε και ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ.

Όπως εξήγησε ο δημοσιογράφος, η κυβέρνηση περιμένει και την ερχόμενη εβδομάδα για να δει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, δηλαδή το lockdown με την παρούσα του μορφή. Εάν αυτά δεν αποδώσουν θα πάμε σε μια διαφορετική κατάσταση, συνέχισε ο Τάκης Χατζής: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ και έπειτα, χωρίς καμία εξαίρεση.

Ταυτόχρονα επεσήμανε πως οι έξι λόγοι για αποστολή SMS θα μειωθούν, σε περίπτωση που αποφασιστεί αυστηροποίηση τω μέτρων.

Ως προς το εμβόλιο, ο δημοσιογράφος ανέφερε πως η Ελλάδα θα λάβει σε πρώτη φάση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, 5 εκατομμύρια δόσεις που αντιστοιχούν σε 2,5 εκατομμύρια κατοίκους. Αποκάλυψε επίσης πως ήδη έχουν ετοιμαστεί οι χώροι για την υποδοχή των εμβολίων, ενώ οι εμβολιασμοί δεν θα γίνονται σε φαρμακεία, αλλά σε ιατρικές μονάδες και σε μονάδες που έχουν φτιάξει οι δήμοι για τη διενέργεια rapid tests.

newpost.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα