Η Ε.Ι.Ν.Α. «επίθεση» στην Γκάγκα με αφορμή την επίσκεψη στα νοσοκομεία

21.01.2022 / 14:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gkagka_rio-ink

Η ένωση ιατρών  Νοσοκομείων Αχαΐας με ανακοίνωση της κάνει ευθεία επίθεση κατά της αναπληρωτρίας υπουργού υγείας Μίνα Γκάγκα με αφορμή τις πρόσφατες επισκέψεις της στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Η ένωση των ιατρών της ρίχνουν ευθύνες πως δεν επισκέφτηκε τις πτέρυγες covid όπου οι γιατροί δίνουν αγώνα με πολλούς ασθενείς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των ιατρών:

Για την επίσκεψη της κας Γκάγκα στον ΓΝΠατρών Άγιος Ανδρέας

Εν έτη 2022 και εν μέσω πανδημίας με 100 νεκρούς καθημερινά, σε μία κατάσταση που θεωρείται υγειονομικός «πόλεμος», η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών,  με κουστωδία ατόμων μη σχετικών με τις εργασίες και τις δραστηριότητες του νοσοκομείου μας, από τους οποίους και ενημερώθηκε !! Επισκέφθηκε τα γραφεία της διοίκησης ενός νοσοκομείου, το οποίο επί δύο χρόνια έχει αναλάβει να στηρίζει τους ασθενείς όλης της περιφέρειας και τείνει να μετατραπεί σε νοσοκομείο μίας νόσου. Για την υπολειτουργία των νοσοκομείων της περιφέρειας και το πόσο επηρεάζει τη λειτουργία του δικού μας νοσοκομείου βέβαια δεν αναφέρθηκε τίποτα.

Επισκέφθηκε τα γραφεία της διοίκησης ενός νοσοκομείου που ξεχειλίζει από κρεβάτια ασθενών, με τρείς γεμάτες ασθενείς κλινικές Covid, με χειρουργικές κλινικές να συμπιέζουν νοσηλείες και χειρουργεία εις βάρος των μη Covid ασθενών, με επείγοντα ιατρεία στα οποία η ουρά αναμονής βρίσκεται έξω από το κτήριο, με εξουθενωμένους εργαζόμενους.

Η πολιτική ηγεσία αποφάσισε να ακολουθήσει την πεπατημένη: επίσκεψη σε συγκεκριμένο χώρο, με ενημέρωση φιλτραρισμένη και εύηχη για τα αυτιά των κυβερνώντων, με οποιαδήποτε προσπάθεια ενημέρωσης από τον εκπρόσωπο των ιατρών να προσκρούει στις αντιδράσεις των «επαϊόντων» και τελικά να πέφτει στο κενό. Πιθανά η διοίκηση, ο διοικητής της ΥΠΕ και οι λοιποί «επαΐοντες» γνωρίζουν τα θέματα και τα προβλήματά μας καλύτερα από εμάς.

Η ιατρός πνευμονολόγος κ. Γκάγκα σήμερα προσήλθε στα γραφεία της διοίκησης του νοσοκομείου μας ως πολιτικός. Και ως πολιτικός ενημερώθηκε και απήλθε. Όχι, δεν επισκέφτηκε κάποια από τις 3 κλινικές Covid, στις οποίες απασχολούνται 4 ειδικευμένοι ιατροί για πάνω από 80 ασθενείς, με ασθενείς διασωληνωμένους σε κοινούς θαλάμους. Όχι, δεν επισκέφθηκε την μονάδα εντατικής για ασθενείς με Covid με τους 4 ιατρούς να εφημερεύουν 10 ημέρες τον μήνα. Όχι δεν ενημερώθηκε από τους συναδέλφους της γιατί δεν λειτουργεί το ιατρείο μελέτης ύπνου, ούτε γιατί έχει συρρικνωθεί η πνευμονολογική κλινική. Ευχόμαστε σε αυτή και στους τοπικούς βουλευτές – που παρεμπιπτόντως σήμερα ανακάλυψαν την ύπαρξη του νοσοκομείου μας – καλό ταξίδι και τους υποσχόμαστε ότι όποτε χρειαστούν ενημέρωση για το ποια πραγματικά είναι τα προβλήματα των εργαζομένων στους χώρους του νοσοκομείου, είμαστε εδώ για να τους ενημερώσουμε”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα