Η Ευτυχία Πενταράκη υποψήφια για διεθνές βραβείο δημοσιογραφίας

11.10.2022 / 16:18
634562be030b5

Η Ευτυχία Πενταράκη είναι μεταξύ των 11 δημοσιογράφων που διεκδικούν το διεθνές βραβείο Δημοσιογράφος της Χρονιάς 2022, που θα ανακοινωθεί στις 28 Οκτωβρίου 2022, από το ευρωπαϊκό φεστιβάλ Prix Europa.

Η δημοσιογράφος της δημόσιας τηλεόρασης, προϊσταμένη του γραφείου της ΕΡΤ στα Χανιά, έχει διαγράψει μια επιτυχημένη πορεία στον χώρο της δημοσιογραφίας, με πολλές αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες, ενώ πρόσφατα βρέθηκε ως μια εκ των απεσταλμένων της ΕΡΤ στην Ουκρανία για να καλύψει τη ρωσική εισβολή.

Οι ανταποκρίσεις κι οι διεθνείς αποκλειστικότητες από τα μέτωπα του πολέμου, που εξασφάλισε για τη δημόσια τηλεόραση, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέχθηκε για τη τιμητική αυτή διάκριση.

Η δημοσιογράφος Ευτυχία Πενταράκη

Η δημοσιογράφος Ευτυχία Πενταράκη /Φωτογραφία Facebook
Σημειώνεται ότι η Ευτυχία Πενταράκη έχει περάσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, καθώς επιλέχθηκε από αρχική λίστα 103 δημοσιογράφων, από όλη την Ευρώπη.

Το διεθνές βραβείο Δημοσιογράφος της Χρονιάς 2022 του Prix Europa, θεσπίστηκε προκειμένου να τιμηθεί το έργο δημοσιογράφων που στοχεύουν στην έγκυρη πληροφόρηση κι αντικειμενική ενημέρωση, χωρίς να επηρεάζονται ή να κατευθύνονται από προπαγανδιστικές μεθόδους και λαϊκισμούς.

Το Prix Europa θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Ίδρυμα, το 1987.

Το όνομα του Δημοσιογράφου της Χρονιάς 2022 θα ανακοινωθεί στην τελετή των βραβείων που θα γίνει στις 28 Οκτωβρίου, στο Πότσνταμ της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα