Η ΕΕ σκληραίνει τη στάση της εναντίον της Ουγγαρίας – Για τον νόμο κατά των ΛΟΑΤΚΙ+

09.07.2021 / 11:03
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
hungary-eu

Η νέα νομοθεσία παραβιάζει τις «αξίες, τις αρχές και τους νόμους της ΕΕ», ανέφεραν οι ευρωβουλευτές.

Πρόσθεσαν ακόμα ότι ο νόμος ήταν «ένα ακόμα σκόπιμο και προκαταρκτικό παράδειγμα της σταδιακής κατάργησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων στην Ουγγαρία».

Στην ψηφοφορία με 459 υπέρ, 147 κατά και 58 αποχές, οι ευρωβουλευτές δήλωσαν ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουγγαρία ακολούθησαν ένα ευρύτερο πρότυπο πολιτικής λογοκρισίας.

Το κοινοβούλιο προέτρεψε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χρησιμοποιήσει ένα νέο εργαλείο που επιτρέπει στην ΕΕ να μειώσει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού στα κράτη μέλη κατά παράβαση του κράτους δικαίου, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ουγγρική κυβέρνηση θα αντιστρέψει την απόφαση για τον συγκεκριμένο νόμο.

Προέτρεψε επίσης σε δικαστική προσφυγή κατά της δεξιάς εθνικιστικής κυβέρνησης της Ουγγαρίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν επιμένει ότι η συγκεκριμένη πολιτική είναι θέμα της Ουγγαρίας και όχι των «γραφειοκρατών των Βρυξελλών».

Οι επικριτές του αμφιλεγόμενου νόμου, που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα, ισχυρίζονται ότι εξομοιώνει την ομοφυλοφιλία με την παιδεραστία.

«Αυτή η νομοθεσία χρησιμοποιεί την προστασία των παιδιών ως δικαιολογία για να κάνει διακρίσεις εις βάρος ανθρώπων λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού», δήλωσε την Τετάρτη η Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ Ουρσούλα φον ντερ Λέιν, αποκαλώντας την «ντροπή».

«Ό, τι κι αν κάνουν, δεν θα επιτρέψουμε στους ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστές να μπουν στα νηπιαγωγεία και τα σχολεία των παιδιών μας», απάντησε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα