Η εμπειρία μου με το εμβόλιο

06.02.2021 / 18:55
Zak embolio 2

Του Διονύση Ζακυνθινού

Τελικά δεν ήταν τίποτα. Δεν ένιωσα καν το τσίμπημα της σύριγγας. Μπορεί λόγω των πολλών κιλών μου να είμαι χοντρόπετσος,  γι’ αυτό να μην πόνεσα. Όμως, και άλλοι που έκαναν μαζί μου το περιβόητο (και συκοφαντημένο) εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με πολύ λιγότερα κιλά από μένα, επίσης δεν αισθάνθηκαν το παραμικρό.

Μεταξύ μας, εκείνο που τράβηξε και δεν άρεσε ήταν η χρονοβόρα διαδικασία. Μέχρι να μάς πάρει η γιατρός το ιστορικό, να μετρήσει το οξυγόνο και την πίεση, πέρασαν κάμποσα λεπτά. Και κοντά σ’ αυτά προστέθηκε και ο απαιτούμενος χρόνος για να ξεπαγώσουν τα εμβόλια που συντηρούνται σε βαθιά κατάψυξη.

Η μεγάλη αναμονή άγχωσε περισσότερο κάποιους, που ούτως ή άλλως  είχαν από την αρχή ένα ζόρι. Όμως, τέλος καλό, όλα καλά. Μετά από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, άπαντες πήραν τα πάνω τους. Αναθάρρησαν και χαμογελούσαν, διαπιστώνοντας ότι το εμβόλιο δεν ήταν δα και κανένα θηρίο που σκότωσαν. Βέβαια, οι περισσότεροι φοβούνται το μετά, τις πιθανές παρενέργειες.    

Συνάδελφοι και γνωστοί  με ρωτούν πώς αισθάνομαι. Μέχρι τώρα, είμαι μια χαρά. Δεν σήκωσα πυρετό, δεν με ταλαιπωρούν μυαλγίες. Άσε που παράκουσα και τη γιατρό που μού ζήτησε να μείνω καθιστός  επί 20 λεπτά, για προληπτικούς λόγους. Έφυγα κατευθείαν από το Σκαγιοπούλειο, όπου έκανα το εμβόλιο, για να γυρίσω στη δουλειά. Δεν λες ότι ήταν και η εξυπνότερη επιλογή, αλλά από εδώ και πέρα πρέπει να συνεχίσω να προσέχω χωρίς να νιώθω άτρωτος ήρωας, βγαλμένος από τις ταινίες της Marvel.   

Μέχρι την επόμενη δόση καλό είναι να αποφύγω τις σοκολάτες, τα ψάρια, τα αυγά και τους ξηρούς καρπούς, για να αποφύγω και την πιθανή πρόκληση αλλεργικού σοκ.

Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να διευκρινίσω ότι το εμβόλιο το έκανα με την ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όχι  χρησιμοποιώντας πλάγιες οδούς μέσω της δημοσιογραφικής.  Αξιοποίησα τη σχετική δυνατότητα που μου δόθηκε, χωρίς να παρακάμψω καμία και κανέναν.

Θα συνιστούσα σε όλους τους συμπολίτες μου, όποτε μπορέσουν, να κάνουν το εμβόλιο, παραμερίζοντας τις όποιες επιφυλάξεις τους, τις οποίες κατανοώ αλλά δεν συμμερίζομαι.

Ας αναλογιστούν, απλώς, σε πόσους κινδύνους βάζουν καθημερινά την υγεία τους υιοθετώντας επιβλαβείς συνήθειες για τον οργανισμό τους, όπως είναι το κάπνισμα, η κακή διατροφή και το αλκοόλ. Γιατί να φοβούνται ένα εμβόλιο, που αργά η γρήγορα θα μάς γίνει τρόπος ζωής, όπως και τα υπόλοιπα;        

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα