Η δυσφήμηση λόγω ακρίβειας πλήττει τη Μύκονο και στέλνει την ΑΑΔΕ

09.08.2022 / 9:19
ka 21

Ακρίβεια, κομπίνες, δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου αδειάζουν τα δωμάτια στη Μύκονο, ενώ σε μπαράζ ελέγχων προχωρούν και οι «ράμπο» της εφορίας.

Αν και ένα από τα πλέον κοσμοπολίτικα νησιά η Μύκονος δέχεται πλήγμα καθώς οι εξωφρενικές τιμές την έχουν κάνει καθημερινό θέμα σε ξένα ΜΜΕ, ενώ ψηλά είναι και το ζήτημα των κλοπών.

Εκτός από τις ξένες εφημερίδες και οι τουρίστες ανεβάζουν πλέον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δη στο Tik Tok βίντεο με τους υπερβολικούς λογαριασμούς  που πλήρωσαν.

Ενδεικτική των κομπίνων που στήνονται η περίπτωση τουριστών που έκλεισαν βίλα στη Μύκονο και όταν έφτασαν δεν μπόρεσαν να τη βρουν ποτέ γιατί δεν υπήρχε, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Το αποτέλεσμα είναι το αρνητικό κλίμα  που δημιουργείται να αποθαρρύνει και πολλούς διάσημους οι οποίοι πλέον αποκλείουν τη Μύκονο ως προορισμό.

Την ίδια στιγμή οι εξωφρενικοί λογαριασμοί που πληρώνουν οι τουρίστες στα καταστήματα της Μυκόνου, με τα ποσά να είναι πενταψήφια, έχουν σαν αποτέλεσμα να ξεκινούν και σαφάρι ελέγχων οι ελεγκτές της εφορίας.

Στο στόχαστρο των «ράμπο» της εφορίας εκτός από τις αποδείξεις και τα φιλοδωρήματα που πληρώνονται μέσω POS.

Σκοπός να ελεγχθεί αν τα συγκεκριμένα ποσά έχουν δηλωθεί στην εφορία, παρά το γεγονός ότι οι πληρωμές έχουν γίνει ηλεκτρονικά, ενώ θα ελεγχθούν και τα ηλεκτρονικά συστήματα για να διαπιστωθεί αν παρά το γεγονός ότι η συναλλαγή γίνεται στην Ελλάδα τα ποσά κατατίθενται απευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού και αποκρύπτονται από τις ελληνικές αρχές.

Σύμφωνα δε με τον ΣΚΑΙ μόνο στη Μύκονο επιβάλλεται με το ζόρι φιλοδώρημα στο 20% του λογαριασμού. Ενδεικτική η περίπτωση τουριστών στη Μύκονο που έκαναν λογαριασμό 19.000 ευρώ και πλήρωσαν μαζί με το φιλοδώρημα 22.000 με ηλεκτρονική συναλλαγή.

Στους ελέγχους και οι αποδείξεις που κόβονται αφού σε κάποιες περιπτώσεις οι πελάτες παίρνουν το δελτίο παραγγελίας το οποίο δεν αποτελεί νόμιμο παραστατικό και υπάρχει η δυνατότητα να ακυρωθεί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα