Η Χρυσή Αυγή πίσω από τη δολοφονική επίθεση σε φοιτητές (βίντεο)

28.09.2021 / 18:17
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
pa 3

Αν είχαν κάποιοι αμφιβολίες για το ποιοι κρύβονται πίσω από την άγρια επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές έξω από Λύκειο της Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη, η Χρυσή Αυγή φρόντισε να τις διαλύσει.

Το «Μέτωπο Νεολαίας» Χρυσής Αυγής εξέδωσε ανακοίνωση για την επίθεση σε φοιτητές, τασσόμενη στο πλευρό των κουκουλοφόρων «μαθητών» και επιβεβαιώνοντας ότι στους κόλπους των μαθητών κρύβονται ακροδεξιά στοιχεία.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση «συγχαίρει τους μαθητές για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεών τους για αντεθνικούς σκοπούς»!

Συγχαίρει δηλαδή όλους όσοι επιτέθηκαν με σουγιάδες, καδρόνια και πυρσούς στους φοιτητές, που πραγματοποιούσαν αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τα ΕΠΑΛ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένα άτομο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά και να κινδυνέψουν την ίδια ώρα δεκάδες φοιτητές.

Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πώς η νεολαία ενός κόμματος, που έχει τεθεί εκτός νόμου με δικαστική απόφαση και τα στελέχη του έχουν καταδικαστεί και βρίσκονται έγκλειστα στη φυλακή, προχωρά σε ανακοινώσεις, επικροτώντας και διαδίδοντας τη βία.

Να σημειωθεί, επίσης, πως υπήρξαν ορισμένες καταγγελίες φοιτητών πως, έξω από το σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης, υπήρχαν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, σε μικρή απόσταση από το σημείο της επίθεσης, την ώρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη τα επεισόδια, «χωρίς να παρεμβαίνουν».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα