Η χιονοστιβάδα που σκότωσε τον Έλληνα σκιέρ από την Φλώρινα, είχε μήκος 150 μέτρα

13.02.2024 / 11:10
ka 19

Ο 36χρονος σκιέρ από τη Φλώρινα, πέθανε σε χιονοδρομικό κέντρο στη Βουλγαρία, με τους διασώστες που πήραν μέρος στην επιχείρηση να περιγράφουν τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν.

Μιλούν για τα λάθη που έγιναν, αλλά και για τις διαστάσεις που είχε η χιονοστιβάδα που καταπλάκωσε τον Κωνσταντίνο Μομτσή και του στοίχισε τη ζωή. Όπως λένε, είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Από τη στιγμή που ο νεαρός παρασύρθηκε και θάφτηκε κάτω από αυτή, οι ελπίδες να βγει ζωντανός ήταν ελάχιστες. Οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν λίγο αργότερα. Οι τρεις φίλοι του, επίσης Έλληνες που ήταν μαζί του, κατάφεραν να βγουν ζωντανοί.

 «Τους είδαμε να κατεβαίνουν το πιο απότομο σημείο, ο ένας μετά τον άλλον. Δεν είχαν σακίδια πλάτης. Προφανώς δεν ήταν προετοιμασμένοι», ανέφερε σχετικά ο ο Stefan Hristov μέλος της ομάδας διάσωσης των θαμμένων στη χιονοστιβάδα και πρόσθεσε πως «κατά τη διάρκεια της κατάβασης ένας από αυτούς “έκοψε” την πλαγιά οριζόντια, κάτι που δεν έπρεπε να γίνει.

 Περίπου 150 μέτρα ήταν το μήκος της χιονοστιβάδας. Χώθηκε σε ύψος περίπου 2 μέτρων. Ήταν εξαιρετικά θεαματικό να το παρακολουθήστε, αλλά δεν ήταν καθόλου ωραίο γνωρίζοντας ότι ήταν εκεί οι σκιέρ. Καλέσαμε το 112. Μετά έφυγε η έκτακτη βοήθεια και φτάσαμε λίγο πριν από αυτούς», πρόσθεσε.

«Στο περιστατικό ενεπλάκησαν Έλληνες πολίτες. Δεν είχαν μαζί τους τον εξοπλισμό χιονοστιβάδας, ο οποίος είναι υποχρεωτικός για σκι εκτός πίστας. Η πίστα Markudjik 3 δεν λειτουργεί αυτήν τη στιγμή και έχουν αναλάβει σκόπιμα ρίσκο εκεί. Μπήκαν σε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο έδαφος», δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας διάσωσης στο βουνό, Emil Neshev.

Ο Κωνσταντίνος Μομτσής ήταν λάτρης της ορειβασίας και των χειμερινών σπορ. Ταξίδευε συνέχεια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως έκανε πρόσφατα και με τρεις φίλους του στη γειτονική Βουλγαρία, στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβιτς.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα