Η αξιοπρεπής εργασία είναι δικαίωμα των νέων ανθρώπων

16.05.2023 / 17:43
347240117_758657189142334_5062620240833941750_n

Έξι μέρες πριν από τη μεγάλη μέρα της Δημοκρατίας, τις εκλογές της 21ης Μαΐου, που θα σηματοδοτήσουν τη μεγάλη Πολιτική Αλλαγή ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με εκπροσώπους  των εργαζομένων διανομής (delivery), τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Κωνσταντίνου και τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Χρήστο Γρηγορόπουλο και Νίκο Κοτσανά.

«Ακούσαμε με προσοχή τα πολλαπλά προβλήματα που βιώνουν στην έτσι κι αλλιώς επικίνδυνη εργασία που παρέχουν και που με το άρθρο 69 του ν.4808/21 του Χατζηδάκη οι συμβάσεις εργασίας των παρόχων υπηρεσιών στις πλατφόρμες δεν είναι εξαρτημένης εργασίας,  δηλαδή οι διανομείς είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και δεν καλύπτονται από το εργατικό δίκαιο για τα δικαιώματα τους.

Ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος επεσήμανε ότι «για την κυβέρνηση της ΝΔ η κατάλυση των εργασιακών σχέσεων, η μετατροπή των εργαζομένων στις πλατφόρμες σε «αυτοαπασχολούμενους» χωρίς εργασιακά δικαιώματα και η θέσπιση τεκμηρίου που επιτρέπει στις πλατφόρμες να ασκούν εργοδοτικούς εκβιασμούς ώστε να μετατρέπουν τις συμβάσεις εργασίας υπό την απειλή της ανεργίας, είναι «κανονικότητα»! Την ερχόμενη Κυριακή πρέπει να λάβει τέλος και να επανέλθει επικαιροποιημένος ο νόμος 4611/2019 της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ( που καταργήθηκε) και που με το άρθρο 56 ρύθμιζε κανόνες για την υγεία και ασφάλεια για τους διανομείς που εργάζονται στις πλατφόρμες και τους οποίους ρητά χαρακτήριζε εργαζόμενους».

Στη συνέχεια ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε με την Ένωση Λογιστών Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΕΛΦΕΕ) Νόμου Αχαΐας και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο κ. Αλέξανδρο Μπογιάκη, τον αντιπρόεδρο κ. Στέλιο Τζιβγινίδη και το μέλος κα Τζένη Καρέλα. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα του κλάδου, όπως το αίτημα για παράταση σε υποχρεώσεις δηλωτικού χαρακτήρα στην ασθένεια του λογιστή και στην κύηση και ανάγκη κατανόησης για τις ασφυκτικές ημερομηνίες, τον καταιγισμό των επιπλέον εργασιών, τη «μεταμόρφωση» των λογιστικών γραφείων σε ιδιωτικά ΚΕΠ, την ανυπαρξία σύνδεσης και πληροφόρησης κλάδου και πολιτείας, την ασυνεννοησία σε θέματα νομοθέτησης και πολλά άλλα. Ο Ανδρέας  Παναγιωτόπουλος συμμεριζόμενος τις ανησυχίες και τις αγωνίες των εκπροσώπων του κλάδου δήλωσε ότι «με γνώμονα τον άνθρωπο-λογιστή θα είμαστε δίπλα στους λογιστές και οικονομολόγους, και θα πράξουμε το αυτονόητο».

Το απόγευμα και το βράδυ η προεκλογική περιοδεία συνεχίστηκε στη Δυτική Αχαΐα και συγκεκριμένα σε Γιουλέικα, Ριόλο, Καγκάδι, Απιδεώνα, Λάππα, με κατάληξη στο Μετόχι όπου μετά από μια θερμή υποδοχή με «την λάμψη της προσδοκίας για την λαϊκή νίκη στις 21 Μάη στα πρόσωπά των παρευρισκόμενων»  πραγματοποιήθηκε πολιτική ομιλία με τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο να καταλήγει: «Η πολιτική αλλαγή και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα σηματοδοτήσουν την συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει την επομένη των εκλογών. Έτσι μπορεί να γίνεεπανασχεδιασμός της αναπτυξιακής στρατηγικής για την Αχαΐα και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στη βάση του αρμονικού συνδυασμού πολιτισμού, τουρισμού και βιώσιμης ανάπτυξηι ς με σκοπό την δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων αξιοπρεπών θέσεων εργασίας. Για να δημιουργήσουν ξανά οι άνθρωποι στον τόπο τους, με τους νέους και τις γνώσεις τους βασικούς παράγοντες της προκοπής και να αποτραπεί η ερήμωση των χωριών».

Η αξιοπρεπής εργασία είναι δικαίωμα των νέων ανθρώπων 3
Η αξιοπρεπής εργασία είναι δικαίωμα των νέων ανθρώπων 4

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα