Η απάντηση του υπουργείου τουρισμού στην ερώτηση του Ι. Φωτήλα για τον Επιδοτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων και στον Τουρισμό

12.01.2022 / 17:30
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
FOTILAS

Ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Ιάσονας Φωτήλας στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, κατέθεσε  στις 13.12.2021 ερώτηση προς το Υπουργείο Τουρισμού με θέμα «Επιδοτούμενο πρόγραμμα εκπαίδευσης ανέργων και εποχιακά ανέργων στον Τουρισμό».

Όπως ανακοίνωσε ο βουλευτής την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, έλαβε απάντηση από το Υπουργείο Τουρισμού  το οποίο ενημέρωσε  ότι έχει ήδη δρομολογήσει μετά από δέκα εννέα (19) έτη, την επαναλειτουργία του θεσμού της μετεκπαίδευσης στην πόλη της Πάτρας ιδρύοντας για το εκπαιδευτικό έτος 2021-2022, τέσσερα (4) τμήματα μετεκπαίδευσης στην Πάτρα, με τέσσερεις (4)προσφερόμενες ειδικότητες: (1) Μαγειρικής Τέχνης, (1) Επισιτισμού, (1) Ζαχαροπλαστικής Τέχνης και (1) Οροφοκομίας. Κάθε τμήμα από αυτά, προβλέπεται να έχει μέχρι είκοσι πέντε (25) μετεκπαιδευόμενους, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό των προσφερόμενων θέσεων επιδοτούμενων μετεκπαιδευόμενων για την πόλη της Πάτρας, σε εκατό (100) και παρέχοντας έτσι, την ευκαιρία για αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Αχαΐας, στους κλάδους του τουρισμού. Ένα πάγιο αίτημα των Αχαιών εισακούστηκε και η βαριά βιομηχανία του τουρισμού ενισχύεται και αναβαθμίζεται σημαντικά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα