Η απάντηση του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου μετά τον σάλο για την ακύρωση της βράβευσης του

26.07.2021 / 18:42
ka 4

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος με post του στο facebook αποφάσισε να τοποθετηθεί για τον σάλο που έχει προκύψει σχετικά με την ακύρωση της βράβευσης του στη δεξίωση της Προέδρου της Δημοκρατίας και τον σάλο που έχει προκύψει  

O Iάσονας Αποστολόπουλος ήταν μεταξύ αυτών που θα βραβεύονταν από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου στην τελετή για την 47η επέτειο για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Η παρασημοφόρηση του κ. Αποστολόπουλου ακυρώθηκε, γιατί όπως έγραψε ο κ. Μπογδάνος, “πρόκειται για επιθετικό επικριτή της πολιτικής υπεράσπισης των συνόρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και συνολικά των Σωμάτων Ασφαλείας”. Ναι, η Δημοκρατία στα καλύτερα της.

Ο κ. Αποστολόπουλος πρώτα ευχαρίστησε όσους του έστειλαν μηνύματα υποστήριξης, εξήγησε πως “αν μη τι άλλο χαίρομαι που το κράτος μας επιδεικνύει ειλικρίνεια.  Σε μια περίοδο που η διάσωση προσφύγων έχει καταστεί ποινικοποιημένη πράξη με βαριές συνέπειες (δεκάδες καράβια κατασχεμένα και αλληλέγγυοι υπό δίωξη), είναι απόλυτα λογικό ένας διασώστης να αντιμετωπίζεται ως πολιτικός αντίπαλος”.

‘”Σε μια περίοδο που τα ευρωπαϊκά κράτη κάνουν ότι μπορούν για να εξαφανίσουν τους μάρτυρες από τα σύνορα της Ευρώπης, ώστε να εφαρμόζουν ανενόχλητα τις δολοφονικές πρακτικές τους, είναι απόλυτα λογικό η αλληλεγγύη να αντιμετωπίζεται ως αδίκημα”.

Ενημερώνει πως τους 15 τελευταίους μήνες οι ελληνικές αρχές “έχουν πετάξει χιλιάδες άντρες, γυναίκες και παιδιά στη θάλασσα του Αιγαίου, εγκαταλείποντας τους ακυβέρνητους μέσα σε πλωτές σκηνές (liferaft)” και ότι η μόνη απάντηση στα videos που προκύπτουν με την αλήθεια “είναι η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους ανθρώπους που τα δημοσιοποιούν”.

Καταλήγει στο ότι “η μεγαλύτερη ανταμοιβή είναι τα χαμόγελα και οι αγκαλιές στο κατάστρωμα όταν η ζωή νικάει τον θάνατο, όταν η αλληλεγγύη νικάει την βαρβαρότητα. Και αυτά τα κουβαλάμε πάντα μαζί μας. Αυτά τα παράσημα αξίζουν όλες τις προσπάθειες του κόσμου. Περήφανος ‘επιθετικός επικριτής’ για πάντα”.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα