Η απάντηση του Αρσάκειου Σχολείου Πατρών για τις κατηγορίες μαθητή εις βάρος καθηγητή

05.03.2021 / 11:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
arsakeia

Απάντηση στις καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του Αρσάκειου Σχολείου Πατρών δίνει το εκπαιδευτικό προσωπικό με ανοικτή επιστολή του. Όπως επισημαίνει “καταδικάζαμε και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας απέναντι σε οποιονδήποτε μαθητή μας από όπου κι αν αυτή μπορεί να προέρχεται”, προσθέτοντας σε άλλο σημείο πως “καταδικάζουμε όμως και κάθε τελείως αβάσιμη επίθεση κατά των Αρσακείων Σχολείων Πατρών” και πως τον λόγο έχει πλέον η ελληνική δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους «εργαζόμαστε σε ένα ιστορικό σχολείο, το Αρσάκειο Σχολείο Πατρών, όπου καθημερινά, με παιδαγωγική επάρκεια, γνώση και μεσυναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους μαθητές μας, ασκούμε το λειτούργημά μας σεβόμενοι τις εκπαιδευτικές και συναισθηματικές ανάγκες του κάθε παιδιού.

Στα 130 χρόνια λειτουργίας του σχολείου μας μορφώθηκαν χιλιάδες μαθητές, διαμορφώθηκε ο χαρακτήρας τους, αναπτύχθηκε η προσωπικότητά τους, γαλουχήθηκαν με εκείνες τις διαχρονικές αξίες και αρχές που τους συνόδεψαν σε κάθε έκφανση της κοινωνικής τους ζωής. Στο σχολείο μας φοίτησαν και φοιτούν αρμονικά μαθητές από όλη την κοινωνία της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής. Ενεργοί και σκεπτόμενοι πολίτες σήμερα οι μαθητές μας, ο καθένας στο δικό του μετερίζι, κι εμείς οι δάσκαλοί τους, περήφανοι για την εξέλιξή τους, συνεργαζόμαστε και υποδεχόμαστε και τα δικά τους παιδιά στην αγκαλιά του σχολείου μας.

Το Αρσάκειο Σχολείο Πατρών είναι ένας ζωντανός εκπαιδευτικός οργανισμός που εξελίσσεται διαρκώς, εφαρμόζοντας σύγχρονα και καινοτόμα προγράμματα σπουδών, ακολουθώντας τις επιταγές της παιδαγωγικής επιστήμης και της ψυχολογίας. Δηλώνουμε απερίφραστα ότι ουδέποτε υπήρξε στη φιλοσοφία και τις αρχές του σχολείου μας η εφαρμογή άλλων πρακτικών πλην αυτών που επιβάλλει η παιδαγωγική επιστήμη και ο σεβασμός στον μαθητή.

Καταδικάζαμε και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας απέναντι σε οποιονδήποτε μαθητή μας από όπου κι αν αυτή μπορεί να προέρχεται και προσπαθούμε καθημερινά να προασπίζουμε τα δικαιώματα του κάθε παιδιού.

Καταδικάζουμε όμως και κάθε τελείως αβάσιμη επίθεση κατά των Αρσακείων Σχολείων Πατρών. Έχοντας ήδη ερευνήσει τα πρακτικά του Συλλόγου Διδασκόντων και τα έγγραφα της περιόδου για την οποία υπήρξε αναφορά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συναδέλφους μας που άδικα βάλλονται. Είναι αθέμιτο να αμφισβητείται η επαγγελματική μας υπόσταση και η ηθική μας ακεραιότητα με όχημα τους αναξιόπιστους δρόμους του διαδικτύου.

Τον λόγο έχει πλέον η ελληνική δικαιοσύνη. Στο πλευρό των καθηγητών θα βρεθούν γονείς, εκπαιδευτικοί και συμμαθητές.

Ομόφωνα οι εκπαιδευτικοί των Αρσακείων Σχολείων Πατρών».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα