Η Αντζελίνα Τζολί πουλά σε δημοπρασία τον πιο διάσημο πίνακα του Τσόρτσιλ

04.02.2021 / 16:37
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
angelinajolie

Η Αντζελίνα Τζολί πoυλά σε δημοπρασία τον μοναδικό πίνακα που δημιούργησε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον οίκο Chistie’s, ο οποίος έχει αναλάβει την δημοπρασία, να εκτιμά ότι η τιμή του έργου αναμένεται να φτάσει τα 3,4 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ηγέτης της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος έμεινε στην ιστορία ως ο “Πατέρας της νίκης” για τη σημαντική συμβολή του στη συμμαχική επικράτηση στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ζωγράφισε το συγκεκριμένο έργο κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Μαρακές του Μαρόκου, αφού παρακολούθησε τη Διάσκεψη της Καζαμπλάνκα τον Ιανουάριο του 1943, κατά την οποία αυτός και ο Πρόεδρος των Η.Π.Α, Φράνγκλίνος Ρούσβελτ, διατύπωσαν το επόμενο στάδιο της στρατηγικής τους για να νικήσουν τη ναζιστική Γερμανία.

Ο Τσόρτσιλ, χάρισε τον πίνακα με τίτλο “Tower of the Koutoubia Mosque” στον Φραγκλίνο Ρούσβελτ και τελικά μετά από χρόνια βρέθηκε στα χέρια της διάσημης ηθοποιού. “Είναι το μόνο έργο που ζωγράφισε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ κατά τη διάρκεια του πολέμου, και είναι αναμφισβήτητα ο καλύτερος πίνακας του λόγω του γεγονότος ότι τονίζει τη σημασία της φιλίας μεταξύ των δύο ηγετών”, δήλωσε ο επικεφαλής του οίκου Christie’s, Nick Orchard.

© Bettmann / Getty Images / Ideal Image

Αν και ο Τσόρτσιλ ζωγράφισε αρκετούς πίνακες στο Μαρόκο πριν ξεκινήσει ο πόλεμος, αυτό είναι το μόνο γνωστό έργο που έκανε μεταξύ του 1939 και του 1945. Η δημοπρασία πρόκειται να λάβει χώρα την 1η Μαρτίου του 2021.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα