Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Πάτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας

20.02.2021 / 12:55
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
φα 30

Σε ανακοίνωση της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Πάτρα αναφέρονται τα εξής:

Η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει αποδειχθεί φιάσκο ολκής. Η απουσία μέτρων ενίσχυσης του συστήματος υγείας, το άνοιγε κλείσε, οδηγεί τον φτωχόκοσμο και τους μικρομεσαίους στην εξαφάνιση και στην καθολική ανέχεια!

 Ελάχιστα εισοδήματα, συσσώρευση χρεών, αβεβαιότητα για το σήμερα και το αύριο, αδυναμία να ανταπεξέλθουν σε βασικές υποχρεώσεις. Έτσι, για μια ακόμη φορά, τις επιπτώσεις της πανδημίας (υγειονομικές και οικονομικές) τις πληρώνουν και πάλι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, η νεολαία.

Ενώ έχουμε μπει στο τρίτο κύμα της πανδημίας που συνεχίζει την πορεία της ανεξέλεγκτα στην χώρα μας, η κυβέρνηση το μόνο ουσιαστικό μέτρο που προτάσσει είναι η επιβολή ενός οριζόντιου και πολύμηνου «lockdown».

Ενώ όλα δέιχνουν ότι πρόκειται για αναποτελεσματικό μέτρο για την αντιμετωπιση της πανδημίας η κυβέρνηση, εν’όψει του τρίτου κύματος αποφάσισε να επιβάλλει ακόμα πιο σκληρό “lockdown” με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6μ.μ, με την Πάτρα να είναι από τις πρώτες περιοχές επιβολής του καθώς πλέον έχουν περάσει πάνω από 2 εβδομάδες από την επιβολή του. Την ίδια στιγμή που πρέπει να εμπεδώσουμε την λογική της «ατομικής ευθύνης» η κυβέρνηση έρχεται να βάλει στο γύψο βασικά δικαιώματα και ελευθερίες του λαού και της νεολαίας.

Η πολιτική των απαγορεύσεων είναι βαθιά αντιλαική και δολοφονική. Δεν χρειαζόταν να ξεφύγει από τους «ειδικούς» ότι  η παραμονή στο σπίτι λόγω της κακοκαιρίας θα βοηθήσει στην έξαρση των κρουσμάτων για να το καταλάβουμε.

Με αυτό το μετρό χιλιάδες εργαζόμενοι και φτωχοί που μένουν με την οικογένειά τους σε λίγα τετραγωνικά  εγκλωβίζονται υποχρεωτικά σε ανθυγιεινές συνθήκες , κατάσταση που δεν επηρεάζει μόνο την σωματική αλλά έχει και βαριές συνέπειες στην ψυχική υγεία.

Βέβαια ενώ για τον λαό ισχύουν όλα τα παραπάνω, φαίνεται πως άμα ανήκεις στην «ελιτ» της χώρας μπορείς να κάνεις ό,τι γουστάρεις, από εκδρομές μέχρι τραπεζώματα σε σπίτια με δεκάδες κόσμου.

Η κυβέρνηση βλέπει την πανδημία σαν ευκαιρία να επιβάλλει ένα καθεστώς πλήρους ελέγχου και αστυνόμευσης για πάντα, και με ποικίλλες μορφές. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η απαγόρευση συνδυάστηκε, με αφορμή υγειονομικούς λόγους, με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των διαδηλώσεων.

Ενός αντιδραστικού νόμου που στοχεύει να διαλύσει το εργατικό και νεολαιΐστικο κίνημα.  Όμως ήδη φάνηκε πως «λογάριαζαν δίχως τον ξενοδόχο”, καθώς οι μαζικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος έσπασαν στην πράξη την απαγόρευση της κυβέρνησης, δείχνοντας πως μόνο το μαζικό και μαχητικό εργατικό λαικό και νεολαιΐστικο κίνημα μπορεί να ανατρέψει στην πράξη  τις απαγορεύσεις κράτους και κεφαλαίου.

Είναι τώρα που πρέπει σε κάθε γειτονιά, σε  χώρους δουλειάς  να παρθούν ενωτικές και μαζικές πρωτοβουλίες για να σπάσουν οι προκλητικές απαγορεύσεις. Με κριτήριο προστασίας της υγείας, ευαισθησία και ευθύνη να ενισχύοσυμε τον συλλογικό αγώνα απέναντι στον ατομικισμό. Να εκφράσουμε τα ταξικά συμφέροντα την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών αλληλεγγύης, αλληλοβοήθειας και πάλης με όρους διεκδικητικού κινήματος από τους ίδιους τους κατοίκους.  βάσεις αντίστασης και ανατροπής της νέας επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Η οργή μας να γίνει δύναμη ανατροπής , μακριά από λογικές ανορθολογισμού που είναι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και μας θέτουν σε κίνδυνο. Να πάρουμε τια ζωές μας στα χέρια μας! Ο λαός είναι αυτός που κρατάει όρθια την κοινωνία στην πανδημία, ο αγώνας του λαού είναι που μπορεί και να εξασφαλίσει την υγεία όλων, αλλά και να βάλει τις βάσεις αντίστασης και ανατροπής για την νέα επίθεση που ήδη έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση

Απαιτούμε:

– Να παρθούν όλα τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της προστασίας της υγείας του λαού, σύμφωνα και με τα αιτήματα των αγωνιζόμενων υγειονομικών. Στηρίζουμε την απεργία των Υγειονομικών την Τρίτη 23/2, με συγκέντρωση στις 12:00 στην 6η ΥΠΕ.

– Να καταργηθούν τώρα οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας και τα πρόστιμα, να ακυρωθούν όλα όσα έχουν επιβληθεί στα λαϊκά στρώματα.

– Παύση εδώ και τώρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 6 μ.μ. ή στις 9 μ.μ. και στο σύστημα των sms

– Άμεση απόσυρση του αντιδραστικού νόμου για την κατάργηση των διαδηλώσεων.

– Στήριξη όλων των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των ανέργων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού και της νεολαίας.

– Να μπει φρένο στην ασυδοσία των εργοδοτών. Αυστηροί έλεγχοι για την τήρηση υγειονομικών μέτρων σε όλους τους χώρους εργασίας. Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους που αντιστέκονται, καταγγέλλουν και αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα