Η Amazon εξαγόρασε τα ιστορικά στούντιο της MGM έναντι 8,45 δισ. δολαρίων

26.05.2021 / 23:05
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
φα 20

Την εξαγορά των MGM Studios -γνωστών με το λογότυπο το λιοντάρι- για 8.45 δισ. δολάρια ανακοίνωσε η Amazon.

Πρόκειται για την πιο δυναμική κίνηση της εταιρείας στον κλάδο των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά της Amazon, μετά από την απόκτηση της Whole Foods το 2017, σε ένα deal που ανήλθε σε 13,7 δισ. δολάρια.

Η κίνηση αυτή δίνει στην εταιρεία του Τζεφ Μπέζος πρόσβαση στον μαγικό κατάλογο της «MGM», που είναι από τις πιο διάσημες και παλιές εταιρείες studio στο Χόλιγουντ, με ιστορία που μετράει σχεδόν έναν αιώνα παρουσίας.

Διαθέτει ένα τεράστιο κατάλογο ταινιών: Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο κατάλογός της περιλαμβάνει τέσσερις χιλιάδες ταινίες και 17 χιλιάδες τηλεοπτικές σειρές, όπως «The Wizard of Oz», «James Bond» και άλλες.

Από την πλευρά της, η εταιρεία του Τζεφ Μπέζος ευελπιστεί να αξιοποιήσει την ιστορία της MGM στην παραγωγή κινηματογραφικού υλικού προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τα Amazon Studios, την κινηματογραφική και τηλεοπτική της πτέρυγα.

Όπως αναφέρει ο Μάικ Χόπκινς, αντιπρόεδρος της Prime Video και της Amazon Studios, πίσω από αυτή την συμφωνία, η πραγματική χρηματοοικονομική αξία είναι ο θησαυρός δικαιωμάτων καταλόγου της εταιρείας, τον οποίο φιλοδοξούμε να αναδιαμορφώσουμε και να αναπτύξουμε μαζί με την ταλαντούχα ομάδα της MGM».

Ο ίδιος πρoσθέτει ότι «είναι τρομερά συναρπαστικό και δημιουργεί ανεξάντλητες ευκαιρίες για ποιοτική μυθοπλασία και αφήγηση ιστοριών».

Ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με τo deal εμφανίζεται και ο επικεφαλής των ιστορικών στούντιο «MGM», Κέβιν Ούλριχ:

«Η ευκαιρία να ευθυγραμμίσουμε την ιστορία της MGM με την Amazon είναι ένας ιδιαίτερα εμπνευσμένος συνδυασμός», όπως επισημαίνει.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «CNBC», η συμφωνία αυτή δείχνει την προθυμία της Amazon να βάλει γερά το χέρι στην τσέπη για να παραμείνει ανταγωνιστική στην αγορά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα