Παρασκευή, 15.01.2021, 11:48 πμ

“Η άφιξη του εμβολίου είναι το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο”

26.12.2020 / 8:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κο 36

Ως το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο χαρακτήρισε η Μίνα Γκάγκα, πνευμονολόγος, διευθύντρια 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, την έλευση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η κ. Γκάγκα τόνισε ότι η απάντηση στα προβλήματά μας περνά μέσα από τα εμβόλια. Ειδικά για το εμβόλιο των Pfizer / Biontech τόνισε ότι τα δεδομένα του είναι εξαιρετικά από άποψη ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και πως το κάθε άτομο που θα εμβολιαστεί θα έχει ανοσία μέσα σε περίπου τέσσερις εβδομάδες.

Με αυτό τον τρόπο, εξήγησε, θα δημιουργηθεί μια ασφάλεια προστασίας και για εκείνους που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο όπως για παράδειγμα για τα άτομα που κάνουν χημειοθεραπεία ή έχουν προβλήματα ανοσοκαταστολής.

Η Μίνα Γκάγκα εκτίμησε ότι βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους της πανδημίας, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας δύο – τρεις μήνες που θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και ιδιαίτερα ενόψει του Ιανουαρίου που είναι ένας μήνας δύσκολος. «Υπομονή και καλή διάθεση να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε, επίσης, ότι οι πολίτες μπορούν να βγουν μια βόλτα με μάσκα και τηρώντας τα μέτρα. Συνέστησε, πάντως, οι συναντήσεις χωρίς μάσκα και με κοντινές αποστάσεις να είναι με πολύ λίγο κόσμο και με τον ίδιο καθόλη τη διάρκεια των γιορτών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ