Η Αδριατική οδός μοχλός τουριστικής ανάπτυξης για τη Δυτική Ελλάδα

20.12.2020 / 10:01
ADRIATIKH-ODOS

Διευρύνεται με επιπλέον υποστηρικτές το αίτημα για την υλοποίηση των ελληνικών τμημάτων του Δυτικού Άξονα ως το νότιο τμήμα της λεγόμενης Αδριατικής Οδού που ξεκινά από την Τεργέστη και δια μέσω της Κροατίας, του Μαυροβουνίου και της Αλβανίας καταλήγει στην Ελλάδα. Πρόκειται για το θέμα που έχει θίξει με έμφαση ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Σημειώνεται πως το ελληνικό τμήμα του έργου απαρτίζεται από τα τμήματα Κακαβιά – Αντίρριο και φτάνει μέχρι την Τσακώνα συνδέοντας την Ολυμπία Οδό με τον Μορέα. Όπως έχει χαρακτηριστικά τονίσει ο δήμαρχος Πύργου πρόκειται για ένα έργο που αφορά λίγο – πολύ όλες τις πόλεις της Πελοποννήσου.

«Η ΚΕΔΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία προκειμένου να πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη που θα αφορά την υλοποίηση του έργου της Αδριατικής Οδού. Σε αυτήν θα συμμετάσχουν οι δήμαρχοι της Δυτικής Ελλάδας και ο Σύνδεσμος παρά-Αδριατικών πόλεων, με επικεφαλής την πόλη της Ηγουμενίτσας», δήλωσε στην ΠΑΤΡΙΣ, δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος.

Καφαντάρης: «Θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην τουριστική ανάπτυξη όλων των πόλεων της Δυτικής Ελλάδας»

Την σημασία της Αδριατικής οδού που –όταν ολοκληρωθεί-  μπορεί ν` αποτελέσει μοχλό τουριστικής ανάπτυξης για την Δυτική Ελλάδα, τόνισε σε εισήγηση του ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Δημήτρης Καφαντάρης.

Ειδικότερα στην εισήγηση του ο κ. Καφαντάρης, μεταξύ άλλων, τόνισε τα εξής:

«Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια Ευρωπαίοι κάνουν τουρισμό με το αυτοκίνητό τους και όταν ολοκληρωθεί το ελληνικό κομμάτι του οδικού δικτύου της Αδριατικής Οδού, θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην τουριστική ανάπτυξη όλων των πόλεων της Δυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

“Η Αδριατική Οδός ή «μπλε διάδρομος» αλλά και «Πράσινη διαδρομή», όπως είναι γνωστός ο οδικός άξονας που θα ξεκινάει από την Τεργέστη και θα φτάνει μέχρι την Καλαμάτα, αποτελεί ένα έργο που φιλοδοξεί να εξυπηρετήσει τις χώρες του τόξου της Αδριατικής  και ένα έργο που, όποιος κοιτάξει το χάρτη, θα καταλάβει αμέσως τη σημασία που θα έχει για τη χώρα μας και ιδιαίτερα για τον δυτικό άξονά της.

Το θετικό αποτύπωμα του, στην αναβάθμιση των περιοχών, σε συνδυασμό με την βελτίωση των υποδομών και του οδικού δικτύου, θα συνδράμει με ένα μεγάλο αριθμό εμπορικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών.

Η Κ.Ε.Δ.Ε είναι αρωγός στην ενίσχυση των προσπαθειών ολοκλήρωσης του έργου, ενώνοντας τη φωνή της με τις δυναμικές πρωτοβουλίες που έχουν αναλάβει βουλευτές του εθνικού κοινοβουλίου, ευρωβουλευτές, Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι και πολλοί ακόμα φορείς.

Στόχος της Κ.Ε.Δ.Ε είναι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, δημιουργώντας συνεργασίες και συνεργίες με όλους τους φορείς αυξάνοντας τη δυναμική ώστε πολύ γρήγορα να επιτευχθεί ο στόχος της ολοκλήρωσης του έργου.

Σε αυτή την προσπάθεια εξωστρέφειας, η Κ.Ε.Δ.Ε σε συνεργασία με όλο το δίκτυο των Δήμων της Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Πελοποννήσου, που ανήκουν στο γεωγραφικό τόξο  από την Τεργέστη έως την Καλαμάτα, συνεργάζονται και με συντονισμένες δράσεις, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν εντός των χρονοδιαγραμμάτων την άμεση κατασκευή όλων των έργων που υπολείπονται».

patrisnews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα