Η 82χρονη που πέταξε με τον Τζεφ Μπέζος στο διάστημα δεν ενθουσιάστηκε και τόσο

22.07.2021 / 21:11
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gko 26

Η 82χρονη Γουάλι Φανκ ήταν μια από τους δύο συνεπιβάτες του Τζεφ Μπέζος που ταξίδεψαν προς το διάστημα την Τρίτη 20 Ιουλίου σε μια πτήση που διήρκησε σχεδόν 11 λεπτά, ωστόσο δεν είχε να πει μόνο καλά για την εμπειρία της.

Μιλώντας στο Fox, η Γουάλι Φανκ παρουσίασε μια λιγότερο ενθουσιώδη περιγραφή του ταξιδιού, που σύμφωνα με όσα δήλωσε δεν ήταν και τόσο… διαστημικό. «Πήγαμε απευθείας πάνω και είδα σκοτάδι. Σκέφτηκα ότι θα έβλεπα τον κόσμο, αλλά δεν ήμασταν αρκετά ψηλά» είπε η 82χρονη.

Παράλληλα σημείωσε ότι το ταξίδι κράτησε λίγο. «Μου άρεσε κάθε στιγμή από αυτό, αλλά θα ευχόμουν να κράταγε περισσότερο», είπε η Φανκ. Σημειώνεται ότι ο πύραυλος-κάψουλα «New Shepard» με επιβάτες τον πλουσιότερο άνθρωπο στη Γη, Τζεφ Μπέζος, τον αδερφό του, Μαρκ Μπέζος, καθώς και την Γουάλι Φανκ με τον Όλιβερ Ντέιμεν, το γηραιότερο και το νεότερο, αντίστοιχα, άτομο που ταξίδεψαν στο διάστημα έφτασε στο ύψος των 100 χιλιομέτρων, πέραν της γραμμής Κάρμαν, του διεθνώς αναγνωρισμένου ορίου μεταξύ της γήινης ατμόσφαιρας και του διαστήματος και μετά από 10 και κάτι λεπτά επέστρεψε στη γη και προσγειώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η εκτόξευση έγινε στις 4:12 μ.μ. ώρα Ελλάδος από το δυτικό Τέξας και η πτήση διήρκεσε 10 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα. «Χαρούμενοι, χαρούμενοι, χαρούμενοι! Το πλήρωμα εδώ είναι τρισευτυχισμένο. Είναι η καλύτερη ημέρα [της ζωής μου]», δήλωσε ο Μπέζος μετά την αποστολή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα